Seda vürtsikat koriandrikastet saab serveerida lihtsalt leivaga (dipikastmena), määrida otse leivaviilule ja teha võileibu, serveerida munapudru, kala- või liharoogade jms kõrvale.
Kastet saab serveerida ka hummuse, tahini (seesamipasta) kastme jms kõrvale.
Koostisosad:
6 jalapenot või tulist rohelist tšillit: lõika otsad ära ja lõika viiludeks (eemalda seemned, kui soovid vähem vürtsikat maitset)
2 küüslauguküünt, kooritud
Sool
1 tass värskeid koriandrilehti (võid ära jätta, kui sulle koriander ei meeldi)
1/2 tassi värsket peterselli
1/2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1/2 tl jahvatatud rohelist kardemoni
1/2 tassi ekstra neitsioliiviõli
1 sidruni mahl
Valmistamine:
1. Haki jalapenod ja küüslauk. Pane jalapenod, küüslauk ja näpuotsatäis soola köögikombaini ja töötle jämedalt.
2. Seejärel lisa värske koriander, petersell, köömned, jahvatatud koriander ja kardemon. Püreesta köögikombainis, kuni saad paksu ja sileda pasta.
3. Vala kaste kaussi. Lisa oliiviõli ja sidrunimahl ning sega läbi. Nämma!
Saagis: umbes 1/2 tassi
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login