See on gluteeni-, muna- ja piimavaba kikerhernejahust leib!
Koostisosad:
2 ½ tassi kikerhernejahu
1 tass sojapiima või muud piima teie valikul (või vett)
1/3 tassi oliiviõli (või mis tahes õli, mis teile meeldib – see maitseb leivas suurepäraselt, seega veenduge, et kasutate õli, mis teile tõesti meeldib)
3 teelusikatäit küpsetuspulbrit
2 teelusikatäit õunasiidriäädikat (või sidruni-/laimimahla)
3/4 teelusikatäit soola
Lisakoostisosad (valikuline):
1 supilusikatäis päevalilleseemneid
1 supilusikatäis kõrvitsaseemneid
1 teelusikatäis tšiiaseemneid
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Kata 23 cm x 13 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga (määri see kergelt õliga). Pane kõrvale.
2. Enne alustamist raputa kikerhernejahu kotti, sega jahu kahvliga kohevaks ja purusta kõik tükid. Seejärel mõõda mõõteklaasi abil välja näidatud jahukogus. Oluline on jahu kogus täpselt mõõta, sest liiga suure koguse lisamine annab kuiva leiva. Pane jahu kaussi.
3. Lisa sool ja küpsetuspulber. Sega kõik vispli või kahvliga läbi ja eemalda tükid. Kui neid on, purusta need sõrmedega.
4. Lisa „märjad“ koostisosad: oliiviõli, piim ja äädikas.
5. Sega kõik kummist spaatliga läbi, kuni tainas on sile, vedel ja tükivaba.
6. Vala tainas ettevalmistatud küpsetusvormi.
7. Puista peale valitud seemnesegu (valikuline).
8. Küpseta leiba eelsoojendatud ahjus keskmisel restil 45 minutit (180 °C).
9. Lase leival enne viilutamist restil 2 tundi jahtuda.
Saagis: 10 viilu leiba
Retsept: theconsciousplantkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login