Koostisosad:
2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
Hakitud sibul
1 tl meresoola
Värskelt jahvatatud musta pipart
3 keskmist bataati, kooritud ja tükeldatud
1 õun, kooritud ja tükeldatud
3 küüslauguküünt, hakitud
1 tl riivitud värsket ingverit
1 tl hakitud koriandrit
1/2 tl hakitud suitsupaprikat
1 tl õunasiidriäädikat
3–4 tassi köögiviljapuljongit
1 purk (400 ml) täisrasvast kookospiima (jäta osa piimast supi kaunistamiseks)
Serveerimiseks (valikuline):
Kõrvitsaseemned
Värske koriander
Tšillihelbed
Krõbe leib
Valmistamine:
1. Kuumuta õli suures kastrulis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, sool ja paar näpuotsatäit pipart ning kuumuta pehmenemiseni (5–8 minutit). Lisa bataat ja õun ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni need hakkavad pehmenema (umbes 8–10 minutit).
2. Lisa küüslauk, ingver, koriander ja jahvatatud suitsupaprika ning sega. Seejärel sega hulka õunasiidriäädikas, seejärel 3 tassi puljongit ja kookospiima. Lase keema tõusta, kata kaanega ja alanda kuumust. Keeda, kuni bataat on pehme (20–30 minutit).
3. Lase supil veidi jahtuda, seejärel kalla blenderisse ja püreesta ühtlaseks massiks (vajadusel portsjonite kaupa). Kui supp on liiga paks, lisa veel 1 tass puljongit ja püreesta uuesti. Maitsesta täiendavate maitseainetega. Soovi korral kaunista supp kookospiima, kõrvitsaseemnete, koriandri ja tšillihelvestega. Serveeri krõbeda leivaga.
Portsjonid: 4
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login