Röstitud rooskapsas datlite ja mandlitega

    Röstitud rooskapsas datlite ja mandlitega on suurepärane lisand, mis sobib hästi kana, kalkuni, kala ja muuga.

    Koostisosad:

    1/4 tassi õhukeselt viilutatud mandleid
    700 grammi rooskapsast (lõigake otsad ära ja lõigake idud pooleks)
    3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
    Sool
    Värskelt jahvatatud pipar
    1/4 tassi õhukeselt viilutatud šalottsibulat (tuntud ka kui šalottsibul või šalottsibul)
    2 supilusikatäit õunasiidriäädikat
    1/2 tl apelsinikoort
    1/2 tl hakitud värsket tüümiani
    1/3 tassi õhukeselt viilutatud kivistatud datleid


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 175 °C-ni (rest ahju keskel). Laota mandlid väikesele küpsetusplaadile ja rösti kuldpruuniks ja pähkliseks (8-10 minutit).
    2. Suurenda ahju temperatuur 230 °C-ni. Aseta pooleks lõigatud rooskapsas suurele küpsetusplaadile ja nirista peale oliiviõli. Maitsesta 3/4 teelusikatäie soolaga ja puista ohtralt värskelt jahvatatud pipart. Sega, kuni idud on täielikult õliga kaetud. Seejärel laota need ühe kihina laiali (lõikekülg allpool).

    3. Aseta rooskapsas ahju keskmisele restile ja küpseta, kuni need on pruunistunud (15 minutit). Võta ahjust välja ja sega hulka šalottsibul. Lülita ahi välja ja pane rooskapsas tagasi ahju. Pane kuuma ahju, kuni šalottsibul on pehmenenud ja hakkab pruunistuma (umbes 5 minutit).

    4. Valmista kaste: Sega väikeses kausis õunasiidriäädikas, apelsinikoor ja tüümian. Maitsesta näpuotsatäie soola ja jahvatatud pipraga; sega kahvliga läbi. Pane kõrvale.

    5. Pane keedetud rooskapsas suurde serveerimiskaussi ja sega datlite, mandlite ja kastmega. Maitsesta veel kord soola ja pipraga.

    Saagis: 6-8 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login