Kreeka tomatifritterid

    Ürdid, vürtsid ja päikesekuivatatud tomatid annavad neile lihtsatele fritüüridele suurepärase maitse!

    Selle retsepti jaoks kasutage kõvasid tomateid, mis pole liiga vesised.

    Koostisosad:

    Päikesekuivatatud tomatikastme jaoks (valikuline – võite serveerida sidruniviiludega):
    3/4 tassi Kreeka jogurtit
    1/3 tassi päikesekuivatatud tomateid (kui kasutate kuivatatud tomateid, leotage neid paar minutit soojas vees, et need pehmeneksid. Kui teie tomatid on õlis, nõrutage need lihtsalt ja tükeldage)
    Sidrunimahl (maitse järgi)
    Sool (maitse järgi)

    Pannkookide jaoks:
    4 suurt küpset tomatit
    1/4 tassi peeneks hakitud piparmünti
    1/4 tassi peeneks hakitud peterselli
    1/4 tassi peeneks hakitud rohelist sibulat
    1/2 tassi jämedalt hakitud päikesekuivatatud tomateid
    85 g murendatud fetajuustu
    1/2 tl kuivatatud pune
    1 tl küpsetuspulbrit
    Sool (maitse järgi)
    Jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
    2 supilusikatäit riivsaia
    1/2 tassi universaalset jahu
    1 supilusikatäis mannajahu
    3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel praadimiseks)


    Valmistamine:


    1. Valmistage päikesekuivatatud tomatikaste (valikuline): Köögikombainis või blenderis segage jogurt, 1/3 tassi päikesekuivatatud tomateid ja 1 teelusikatäis sidrunimahla. Sega ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja lisa sidrunimahla (maitse järgi). Kata kinni ja pane külmkappi kuni kasutamiseni.

    2. Valmista steigid ette: Lõika tomatid varrest põhjani neljaks, seejärel kühvelda ettevaatlikult seemned välja ja viska ära. Haki tomatid väikesteks tükkideks ja pane kaussi.

    3. Lisa tomatitega kaussi piparmünt, petersell, roheline sibul, päikesekuivatatud tomatid, feta, pune, küpsetuspulber, sool, pipar, riivsai, universaalne jahu ja manna. Sega õrnalt (ära sega üle, et fetajuust jääks purune). Lisa oliiviõli ja sega õrnalt. Konsistents peaks olema paks ja kergelt kuiv.

    4. Lisa mittenakkuvale praepannile (või malmpannile) paar supilusikatäit oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kata suur taldrik või küpsetusplaat paberrätikutega ja aseta pliidi lähedale.
    5. Vormi kahe lusikaga esimene kotlett. Võta lusikaga tainast väike kogus ja tõsta see ettevaatlikult ühelt lusikalt teisele, keerates ja lapendades mõlemat poolt, kuni moodustub kindel pall. Aseta vormitud pall kuuma õli sisse ja suru lusika tagaküljega õrnalt, et moodustuks lame pannkoogi kuju.

    6. Jätka ülejäänud kotlettide vormimist ja praadimist (lihtsalt ära panni üle koorma!). Prae iga kotletti umbes 3 minutit mõlemalt poolt; lisa vajadusel veel õli. Lihtsalt ära keera kotlette liiga vara! Kotletid peaksid olema kuldpruunid, et need laiali ei laguneks – keera neid ainult üks kord. Tõsta küpsetatud tomatikotletid ettevalmistatud taldrikule või vormi, et liigne rasv nõrguks.

    7. Serveeri kotlette soojalt (või toatemperatuuril) koos kastmega.

    MÄRKUS. Need kotletid ei sisalda mune, mis aitaksid segu koos hoida, seega on väga oluline lisada piisavalt jahu. Kui segu on liiga kuiv ja ei hoia oma kuju, lisa 1 supilusikatäis jahu ja 1 supilusikatäis ekstra neitsioliiviõli. Teisest küljest, kui sulle meeldib munade kreemjas konsistents, lisa segule lihtsalt üks muna. Muide, kui tainas on valmis, tuleks kohe küpsetama hakata, vastasel juhul on taignal vale konsistents.

    Saagis: 12 fritti
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login