Kana päikesekuivatatud tomatitega

    Koostisosad:


    700 g kanarinda
    1 spl Itaalia maitseainesegu
    1 ¼ tl soola
    2 spl ekstra neitsioliiviõli
    85 g päikesekuivatatud tomateid, hakitud
    Hakitud sibul
    4 suurt küüslauguküünt, hakitud
    1/3 tassi valget veini
    1 ¾ tassi täispiima
    1 ½ spl maisitärklist
    2 tassi beebispinati lehti
    1/4 tassi hakitud KALAMATA oliive


    Valmistamine:


    1. Aseta kanarind lõikelauale. Aseta üks käsi kanarinnale ja hoia teises käes teravat nuga lõikelauaga paralleelselt. Lõika rinnafilee horisontaalselt pooleks. Korda sama ülejäänud rinnafilee(de)ga – püüa säilitada lõikamisel sarnane paksus. Maitsesta Itaalia maitseainesegu ja ¾ tl soolaga.
    2. Lisa oliiviõli suurele pannile keskmisel-kõrgel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa maitsestatud kana. Küpseta 4–6 minutit mõlemalt poolt.
    3. Tõsta kana puhtale lõikelauale. Lisa pannile päikesekuivatatud tomatid, sibul, küüslauk, valge vein ja ½ tl soola. Kraabi puulusika või spaatliga panni põhjast pruunid tükid lahti. Küpseta, kuni sibul on pehmenenud, umbes 2–3 minutit.

    4. Lisa pannile piim. Väikeses kausis klopi kokku maisitärklis ja 3 supilusikatäit külma vett. Kui piim pannil peaaegu keeb, sega sisse maisitärklise segu. Näed, kuidas see hakkab kohe paksemaks minema. Kui segu tundub liiga paks, lisa lihtsalt veel piima (1/4 tassi kaupa), kuni saavutad soovitud konsistentsi.

    5. Vähenda kuumust; sega sisse spinat ja oliivid. Sega, kuni spinat on läbi soojenenud ja närtsinud. Lõika kana õhukesteks viiludeks ja lisa pannile soojenema. Maitsesta vastavalt maitsele täiendavate maitseainetega.

    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login