Koostisosad:
700 g kanarinda
1 spl Itaalia maitseainesegu
1 ¼ tl soola
2 spl ekstra neitsioliiviõli
85 g päikesekuivatatud tomateid, hakitud
Hakitud sibul
4 suurt küüslauguküünt, hakitud
1/3 tassi valget veini
1 ¾ tassi täispiima
1 ½ spl maisitärklist
2 tassi beebispinati lehti
1/4 tassi hakitud KALAMATA oliive
Valmistamine:
1. Aseta kanarind lõikelauale. Aseta üks käsi kanarinnale ja hoia teises käes teravat nuga lõikelauaga paralleelselt. Lõika rinnafilee horisontaalselt pooleks. Korda sama ülejäänud rinnafilee(de)ga – püüa säilitada lõikamisel sarnane paksus. Maitsesta Itaalia maitseainesegu ja ¾ tl soolaga.
2. Lisa oliiviõli suurele pannile keskmisel-kõrgel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa maitsestatud kana. Küpseta 4–6 minutit mõlemalt poolt.
3. Tõsta kana puhtale lõikelauale. Lisa pannile päikesekuivatatud tomatid, sibul, küüslauk, valge vein ja ½ tl soola. Kraabi puulusika või spaatliga panni põhjast pruunid tükid lahti. Küpseta, kuni sibul on pehmenenud, umbes 2–3 minutit.
4. Lisa pannile piim. Väikeses kausis klopi kokku maisitärklis ja 3 supilusikatäit külma vett. Kui piim pannil peaaegu keeb, sega sisse maisitärklise segu. Näed, kuidas see hakkab kohe paksemaks minema. Kui segu tundub liiga paks, lisa lihtsalt veel piima (1/4 tassi kaupa), kuni saavutad soovitud konsistentsi.
5. Vähenda kuumust; sega sisse spinat ja oliivid. Sega, kuni spinat on läbi soojenenud ja närtsinud. Lõika kana õhukesteks viiludeks ja lisa pannile soojenema. Maitsesta vastavalt maitsele täiendavate maitseainetega.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login