Koostisosad:
2-3 brokolit, varred kaasa arvatud (kokku umbes 500 g)
1/2 tassi röstitud päevalilleseemneid
1 tass (punaseid) viinamarju, pooleks lõigatud
1/4 tassi hakitud peterselli
2 supilusikatäit mahedat prantsuse Dijoni sinepit
1 supilusikatäis teralist prantsuse Dijoni sinepit
2 supilusikatäit mett (võib asendada vahtrasiirupiga)
2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
2 supilusikatäit õunasiidriäädikat
soola ja pipart
Valmistamine:
1. Kärbi brokoli varred ära ja pane kõrvale. Lõika õisikud suupärasteks tükkideks.
2. Lisa suurde potti, millel on auruti (või sõel), paar sentimeetrit vett. Kui vesi keeb, lisa brokoli õisikud, kata kaanega ja auruta üks minut. Kurna, loputa, lase jahtuda ja patsuta seejärel puhta köögirätikuga kuivaks.
3. Pane päevalilleseemned väikesele pannile keskmisele kuumusele ja rösti, sageli segades, kuni need on kergelt pruunistunud ja aromaatsed.
4. Koori terava noa või köögiviljakoorijaga brokoli õisikutelt kõva koor ja haki seejärel.
5. Suures kausis klopi kokku sinep, mesi, oliiviõli ja äädikas.
6. Lisa kaussi kastmega brokoliõisikud, hakitud õisikud, röstitud päevalilleseemned, pooleks lõigatud viinamarjad ja petersell. Sega korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Portsjonid: 6
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login