Taimetoitlaste kikerhernesalati võileib sobib ideaalselt lõunasöögiks, piknikule jne.
Vegan kikerhernesalati valmistamiseks asenda jogurt ja majonees taimse jogurti või hummusega.
Koostisosad:
1 ¾ tassi (vastab ühele 400 g purgile) kikerherneid, nõrutatud ja voolava vee all loputatud
1/4 tassi röstitud päevalilleseemneid
3 supilusikatäit maitsestamata jogurtit
1-2 supilusikatäit majoneesi
1/2 tl prantsuse sinepit DIJON
1 supilusikatäis vahtrasiirupit
1 väike punane paprika, peeneks hakitud
Hakitud rohelist sibulat
2 supilusikatäit peeneks hakitud värsket peterselli
1-2 supilusikatäit kapparit, nõrutatud
Soola ja pipart maitse järgi
8 viilu võileivaleiba
Valmistamine:
1. Kuumuta kuiv praepann keskmisel kuumusel ja lisa päevalilleseemned. Raputa panni sageli, kuni seemned kergelt röstivad ja oma aroomi vabastavad - umbes 5 minutit. Pane kõrvale ja lase jahtuda.
2. Haki punane paprika, roheline sibul ja petersell peeneks.
3. Pane kikerherned kaussi ja purusta kahvliga.
4. Seejärel lisa röstitud päevalilleseemned, jogurt, majonees, sinep, vahtrasiirup, roheline sibul, petersell ja kapparid.
5. Sega kõik kokku, maitsesta soola ja pipraga.
6. Võileibade valmistamiseks tõsta kikerhernesalat suurtele võileivaleivaviiludele.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login