Kreemjas vegan sparglisupp

    Koostisosad:


    2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel supi niristamiseks)
    Sibul, hakitud
    2 väikest kartulit (1½ tassi kuubikuteks lõigatud)
    3 küüslauguküünt, hakitud
    ½ tl meresoola (ja maitse järgi veel)
    ½ tl värskelt jahvatatud musta pipart
    3 tassi vett
    2 tassi hakitud sparglit (näpuotsaga)
    1 tass külmutatud herneid
    1 tl prantsuse sinepit DIJON
    3 supilusikatäit sidrunimahla
    ½ tl sidrunikoort
    1 tass basiilikut
    Värskeid piparmündioksi (valikuline)

    Lisakoostisosad:
    ¼ tassi röstitud hakitud männipähkleid
    ¼ tassi hakitud värsket piparmünti
    Näpuotsatäis tšillihelbeid
    Näpuotsatäis soola


    Valmistamine:


    1. Haki männipähklid, piparmünt, tšillihelbed ja sool. Pane kõrvale.
    2. Kuumuta õli kastrulis keskmisel kuumusel. Lisa roheline sibul ja prae 1-2 minutit (kuni pehmeneb). Lisa kartulid, küüslauk, sool, pipar ja vesi. Keeda 12 minutit (kuni kartulid on pehmed).
    3. Lisa spargel kartulitega potti ja keeda veel 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase 5 minutit jahtuda. Sega hulka herned; seejärel vala supp blenderisse. Lisa sinep, sidrunimahl ja sidrunikoor ning püreesta kreemjaks. Lisa basiilik ja püreesta uuesti ühtlaseks. Maitsesta.

    4. Tõsta supp kaussidesse, puista peale piparmünt, männipähkleid ja muid hakitud lisandeid; nirista peale oliiviõli. Võid lisada paar värsket piparmündioksa. Serveeri krõbeda leivaga.

    Portsjonid: 4
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login