Korea veiselihakausid

    Korea veiselihakausside valmistamine võtab 20 minutit!
    Soovitame serveerida riisi ja köögiviljadega.

    Koostisosad:


    Veiseliha jaoks:
    450 g taist hakkliha
    3 spl madala naatriumisisaldusega sojakastet (ja maitse järgi lisa)
    Hakitud roheline sibul
    1 spl hakitud küüslauku (umbes 3 küünt)
    2 spl riisiäädikat
    2 spl mett
    2 spl hakitud või peeneks riivitud värsket ingverit
    1/4 tl punase pipra helbeid (ja maitse järgi lisa)
    1 spl seesamiõli (ja maitse järgi lisa)

    Serveerimiseks:
    Keedetud pruun riis või Boliivia palanda või lillkapsa „riis“
    1 ½ tassi õhukeselt viilutatud porgandeid
    Õhukeselt viilutatud kurgid
    Röstitud seesamiseemned


    Valmistamine:


    1. Marineeri porgandeid ja kurke (valikuline): Pane köögiviljad keskmise suurusega kaussi. Vala peale 2 spl riisiäädikat, 2 spl vett, 1/2 tl suhkrut ja 1/2 tl soola. Marineeri, kuni valmistad ülejäänud retsepti. Kurna vedelik.
    2. Pruunista veiseliha suurel pannil keskmisel-kõrgel kuumusel, murdes selle väikesteks tükkideks (umbes 5 minutit). Poole küpsetusaja pealt lisa 1 supilusikatäis sojakastet ja roheline sibul. Kui veiseliha on täielikult pruunistunud, sega hulka küüslauk ja kuumuta veel 30 sekundit.

    3. Samal ajal kui veiseliha küpseb, sega väikeses kausis riisiäädikas, mesi, ingver, tšillihelbed ja ülejäänud sojakaste.

    4. Vala segu pruunistatud veiselihale. Sega ja kuumuta 2 minutit. Tõsta tulelt ja sega hulka seesamiõli. Puista peale veel hakitud rohelist sibulat. Maitsesta ja lisa vajadusel sojakastet või tšillihelbeid.
    5. Serveeri veiseliha kuumalt riisiga; lisa peale porgandeid, kurke ja seesamiseemneid. Nämma!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: wellplated.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login