Koostisosad:
Riisi jaoks:
1 ½ tassi keedetud ja jahutatud pikateralist riisi (näiteks JASMINE) – kõige paremini sobib riis, mis on üleöö külmkapis seisnud
1 ½ supilusikatäit röstitud seesamiõli
1 ½ teelusikatäit madala naatriumisisaldusega sojakastet
1 supilusikatäis küüslaugu-tšillipastat (Sambal Oelek)
Lõhe jaoks:
1 lõhefilee (225 g)
1 teelusikatäis madala naatriumisisaldusega sojakastet
1 teelusikatäis mett või puhast vahtrasiirupit
Näpuotsatäis soola
Salati jaoks:
1 kurk
1 tass külmutatud, kooritud ja sulatatud EDAMAME ube
1 kuubikuteks lõigatud avokaado
Sibul, hakitud
1/3 tassi värskeid hakitud koriandrilehti
1/4 tassi röstitud india pähkleid, hakitud
Kastme jaoks:
1/4 tassi riisiäädikat
2 supilusikatäit mett
2 supilusikatäit madala soolasisaldusega sojakastet
2 supilusikatäit kreemjat maapähkli- või mandlivõid (või TAHINI seesamipastat)
1/2 teelusikatäit jahvatatud ingverit
Valmistamine:
1. Pane keedetud ja jahutatud riis kaussi. Kui see on väga kleepuv, purusta see kahvliga. Nirista peale seesamiõli, sojakastet ja tšillipastat. Sega lusikaga, nii et kogu riis oleks kastmega hästi kaetud.
2. Kuumuta ahi 200 °C-ni ja kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Laota riis ühtlaselt paberile ja suru seejärel lusikaseljaga vastu plaati. Küpseta 30–40 minutit (kuni riis on tumekuldne ja krõbe). Poole küpsetusaja pealt sega riisi korra ja suru seejärel lusikaga uuesti vastu.
3. Lõika kurk pikuti pooleks ja eemalda seemned. Lõika mõlemad pooled uuesti pikuti pooleks, nii et sul on kokku 4 kurgipulka. Seejärel lõika need ristipidi 1 cm paksusteks viiludeks. Pane suurde kaussi koos EDAMAME ubade, tükeldatud avokaado, rohelise sibula, koriandri ja india pähklitega.
4. Nõruta lõhe, seejärel kata sojakastme ja meega. Puista peale soola. Aseta lõhe teisele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (riisist eraldi). Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures koos riisiga (12–18 minutit).
5. Valmista kaste: Pane äädikas, mesi, sojakaste, maapähklivõi ja ingver purki. Keera kaas tihedalt peale ja loksuta tugevalt, et kõik koostisosad ühtlaselt jaotuksid.
6. Rebi lõhe kahe kahvliga suupärasteks tükkideks. Pane salatikaussi.
7. Murra keedetud riis sõrmedega väiksemateks tükkideks (umbes hernesuurusteks). Pane salatikaussi.
8. Vala kaste salatile ja sega suure lusikaga. Maitsesta ja lisa vajadusel soola.
Saagis: 3 portsjonit
Retsept: wellplated.com
Only registered users can comment.
Register or Login