Vegan lillkapsa vormiroad (gluteenivabad)

    Koostisosad:


    „Märjad“ koostisosad:
    1/2 väikest lillkapsast, lõigatud väikesteks õisikuteks
    1 purk (400 g) kikerherneid, nõrutatud ja voolava vee all loputatud
    2 supilusikatäit peeneks hakitud peterselli
    2 küüslauguküünt, hakitud
    kookosõli praadimiseks

    „Kuivad“ koostisosad:
    1/2 tassi kikerhernejahu (võid kasutada ka kaerajahu või tavalist universaalset jahu)
    1 ½ supilusikatäit jahvatatud linaseemneid
    1 tl sibulapulbrit
    1/2 tl jahvatatud köömneid
    soola ja pipart (maitse järgi)

    Valmistamine:


    1. Keeda lillkapsaõisikuid soolases vees pehmeks (umbes 10–15 minutit) ja seejärel nõruta.
    2. Samal ajal sega kõik kuivad koostisosad kausis; pane kõrvale.
    3. Püreesta kõik „märjad“ koostisosad (välja arvatud õli) köögikombainis ühtlaseks massiks. Lihtsalt ära püreesta üle – oluline on, et segul oleks veel tekstuur ja see ei muutuks pastataoliseks.
    4. Lisa „märjad“ koostisosad kaussi koos kuivainetega. Sega kõik kätega läbi.
    5. Vormi 8-10 kotletti ja prae suurel praepannil väheses õlis mõlemalt poolt (umbes 5 minutit mõlemalt poolt), kuni need on ilusasti pruunistunud.
    6. Serveeri (vegan)hapukoore, TZATZIKI, RANCH või TAHINI (seesamipasta) kastmega.
    MÄRKUSED: Kui segu on liiga kuiv, lisa purgist veidi kikerhernevedelikku (et kotletid paremini kokku kleepuksid). Kui segu on liiga vedel, lisa veidi rohkem jahu. Muide, tainale võid lisada riivitud (vegan)juustu ja hakitud köögivilju - kotletid on veelgi maitsvamad!


    Saagis: 10 kotletti
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login