Vegan spinati, kinoa ja läätse vormiroog

    Koostisosad:


    3/4 tassi (150 g) keedetamata kinoad (või riisi)
    3/4 tassi (150 g) keedetamata punaseid läätsi
    1/2 spl õli
    1 keskmine sibul, hakitud
    400 g külmutatud spinatit, sulatatud
    1 tl jahvatatud paprikat
    1/2 tl jahvatatud köömneid
    1/2 tl jahvatatud koriandrit
    1/2 tl küüslaugupulbrit
    1/4 tl jahvatatud kurkumit
    Soola ja pipart (maitse järgi)
    3/4 tassi (180 ml) vegankoort või konserveeritud kookospiima
    1 ½ tassi (125 g) riivitud veganjuustu

    Valmistamine:


    1. Loputa kõigepealt kinoad (või riis) korralikult, seejärel pane need suurde potti, vala peale rohke keeva veega ja keeda 2-3 minutit. Seejärel lisa punased läätsed ja keeda, kuni kinoad (või riis) ja läätsed on pehmed. Täpne aeg sõltub valitud teraviljast – keeda vastavalt pakendil olevatele juhistele (lihtsalt ära keeda üle, sest pead hiljem ahjus küpsetama!).
    2. Kuumuta ahi 180°C-ni ja määri kergelt 23 x 23 cm (või sarnane) ahjukindel vorm. Seejärel koori ja haki sibul peeneks.

    3. Samal ajal kuumuta õli suurel praepannil või kastrulis keskmisel kuumusel. Kui sibul on kuum, prae seda 3-4 minutit, seejärel lisa sulatatud spinat ja kuumuta, kuni spinat on läbi soojenenud ja liigne vedelik on aurustunud.

    4. Pane keedetud kinoa ja punaste läätsede segu ning spinat ettevalmistatud ahjuvormi. Lisa kõik vürtsid ja koor (või kookospiim) ning sega korralikult läbi.

    5. Puista peale riivitud veganjuust ja küpseta ahjus 20-25 minutit.

    6. Lõpuks võta vormiroog ahjust välja ja lase paar minutit jahtuda. Nämma!


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: elavegan.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login