Valgete ubade ja lehtkapsa supp kanaga

    Koostisosad:


    Ekstra neitsioliiviõli
    450 g kondita kana, lõigatud väikesteks tükkideks
    Sool ja must pipar
    Hakitud sibul
    3 küüslauguküünt, hakitud
    1/2 tl punase pipra helbeid
    3/4 tl jahvatatud koriandrit
    1/2 tl jahvatatud köömneid
    1/2 tl kuivatatud rosmariini
    2 purki (400 g igaüks) valgeid ube, nõrutatud ja voolava vee all loputatud; püreesta üks purk
    8 tassi madala soolasisaldusega kana- või köögiviljapuljongit
    225 g lehtkapsa lehti, lõigatud 1 cm ribadeks (ilma paksude varteta)
    5 cm parmesani juustukoort
    1-2 tl värsket sidrunimahla

    Valmistamine:


    1. Kuumuta suures kastrulis 2 spl ekstra neitsioliiviõli. Lisa kana. Küpseta, sageli segades, kuni see on pruunistunud (umbes 5-7 minutit). Maitsesta soola ja musta pipraga. Tõsta kana taldrikule.
    2. Lisa sibulad samasse kastrulisse ja küpseta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 4 minutit (kuni pehmenemiseni; vajadusel lisa veidi ekstra neitsioliiviõli). Lisa küüslauk, tšillihelbed, koriander, köömned ja rosmariin. Sega. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades 30–60 sekundit (lihtsalt ole ettevaatlik, et küüslauk ära ei kõrbeks).

    3. Pane kana potti tagasi koos valgete ubadega (nii tervete kui ka konserveeritud), puljongi, lehtkapsa ja parmesani juustukoorega.

    4. Suurenda kuumust ja kuumuta 5 minutit (koori kindlasti ära pealt tekkiv vaht). Seejärel alanda kuumust. Kata pott osaliselt kaanega, jättes vaid väikese ava. Kuumuta umbes 25 minutit.

    5. Eemalda juustukoor. Maitsesta ja vajadusel maitsesta.
    6. Lõpuks sega hulka sidrunimahl. Tõsta supp kaussidesse ja nirista peale ekstra neitsioliiviõli. Serveeri oma lemmik krõbeda leivaga.

    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login