Maasikakompott roosivee, mee ja mündiga

    See on Vahemere piirkonna maitsetest inspireeritud maasikakompott.
    Serveeri kreemja või külmutatud jogurti, vaniljejäätise või pannkookidega.
    Võid serveerida erinevate juustudega (juustu- ja puuviljasnäkkide laud).

    Koostisosad:


    450 g värskeid, pestud maasikaid
    1/2 tl vaniljeekstrakti
    1/4 tl söödavat roosivett
    2 ½ supilusikatäit mett
    1/4 tl sidrunikoort
    1/4 tl hakitud piparmündilehti
    Kaunistamiseks: värsked terved piparmündilehed ja sidrunikoor (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 190 °C-ni.
    2. Valmista maasikad ette: eemalda maasikate pealsed ja valge osa. Lõika maasikad pooleks ja aseta suurde kaussi. Sega hulka vanill, roosivesi, mesi, sidrunikoor ja piparmünt.
    3. Jaota maasikasegu ühtlaselt ahjuplaadile. Küpseta 35 minutit, segades poole peal.
    4. Tõsta küpsetatud maasikad ettevaatlikult suurde kaussi. Püreesta kahvliga, kuni mahl eraldub, kuid mõned maasikatükid on veel nähtavad.
    5. Lase 5–10 minutit jahtuda. Kaunista sidrunikoore ja mündiga (valikuline).


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login