Määri hommikusöögiks röstsaiale pistaatsiavõid, lisa smuutidesse, nirista küpsetatud bataatide peale jne.
Koostisosad:
3 tassi tooreid kooritud pistaatsiapähkleid
Sool
Valmistamine:
1. Aseta ahjurest ahju keskele ja kuumuta ahi 175 °C-ni. Laota pistaatsiapähklid suurele küpsetusplaadile.
2. Kui ahi on eelsoojendatud, aseta küpsetusplaat pistaatsiapähklitega 5 minutiks keskmisele restile. Seejärel sega pistaatsiapähklid korralikult läbi ja pane tagasi ahju. Küpseta, kuni pistaatsiapähklid on lõhnavad ja kergelt pruunistunud (veel 3-5 minutit).
3. Võta ahjust välja ja lase umbes 10 minutit jahtuda. Kuni pistaatsiapähklid on veel soojad, pane need köögikombaini. Pulseeri, kuni pistaatsiapähklid on jahutaolisest purust muutunud siledaks, kreemjaks, võitaoliseks konsistentsiks. See protsess võib võtta aega, seega pead aeg-ajalt peatuma, et kausi külgi kraapida.
4. Maitsesta ja lisa soola maitse järgi. Sega veel korraks, et vürtsid ühtlaselt jaotuksid.
5. Lase pistaatsiavõil enne õhukindlasse anumasse valamist toatemperatuurini jahtuda. Säilita toatemperatuuril kuni 1 nädal või külmkapis kuni 4 nädalat.
Saagis: umbes 24 supilusikatäit pistaatsiavõid
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login