Tšiiaseemnepuding datlite ja pistaatsiapähklitega

    260

    Tšiiaseemnepuding datlite ja pistaatsiapähklitega – naturaalselt magustatud suupiste või magustoit.
    Suurepärane hommikusöögiidee!

    Koostisosad:


    1 tass suhkrutamata mandlipiima (või muud valitud piima)
    2-3 MEDJOOL datlit, kivid eemaldatud, jämedalt hakitud
    2 supilusikatäit pistaatsiapähkleid, soolamata, kooritud, hakitud
    1/4 tl jahvatatud kardemoni
    1/4 tl jahvatatud kaneeli
    1/4 tassi tšiiaseemneid
    Värsked marjad serveerimiseks (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kuumuta väikeses kastrulis keskmisel-kõrgel kuumusel pidevalt segades piima, kuni see peaaegu keeb. Tõsta tulelt ja sega kohe sisse datlid, pistaatsiapähklid, kardemon ja kaneel. Leota umbes 15-20 minutit, et datlid ja pistaatsiapähklid pehmeneksid ning piim maitsestuks.
    2. Vala piima, datli ja pistaatsiapähklite segu blenderisse või köögikombaini ja püreesta ühtlaseks massiks.
    3. Vala piimasegu kaussi ja sega sisse tšiiaseemned. Lase umbes 5 minutit seista ja sega seejärel uuesti läbi. Vala väiksematesse kaussidesse. Kata kinni ja pane mõneks tunniks (või üleöö) külmkappi.

    4. Enne serveerimist kaunista hakitud pistaatsiapähklite ja värskete marjadega. Serveeri puding külmalt. Maitsev!


    Saagis: 3 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login