India riis köögiviljadega (Biryani)

    Biryani on klassikaline India roog, mida traditsiooniliselt valmistatakse basmati riisist.
    Proovi seda veganversiooni!


    Koostisosad:


    250 g basmati riisi (1¼ tassi)
    2 spl rapsiõli
    3 keskmist punast sibulat, hakitud
    ½ tl soola
    4 küüslauguküünt, hakitud
    1 spl GARAM MASALA vürtsisegu
    1 spl jahvatatud köömneid
    1 tl jahvatatud koriandrit
    1 tl jahvatatud kurkumit
    1 tl tšillipulbrit
    3 kardemoni kauna, seemnetest puhastatud ja jahvatatud
    400 g külmutatud herneid (~3 tassi)
    250 g brokoliõisikuid (1 brokoli)
    400 ml köögiviljapuljongit (1½ tassi)
    200 ml kookospiima (¾ tassi)
    100 g spinatit (2 suurt peotäit)
    15 g hakitud piparmünti või koriandrit


    Valmistamine:


    1. Enne alustamist kaalu riis ja lase sellel kausis veega liguneda, kuni oled valmis seda kasutama.
    2. Kuumuta 1 supilusikatäis õli suures kaanega potis (keskmisel kuumusel). Lisa sibulad ja lisa 1/2 teelusikatäit soola. Hauta sibulaid segades 10 minutit.

    3. Tõsta hautatud sibulad taldrikule ja kuumuta potis veel üks supilusikatäis õli. Lisa hakitud küüslauk ja vürtsid ning hauta, kuni need on lõhnavad (umbes 4 minutit). Seejärel nõruta leotatud riis ja lisa potti; sega vürtsidega.

    4. Lisa ka herned, brokkoli, puljong ja kookospiim ning sega korralikult läbi. Lase madalal kuumusel keema tõusta, seejärel kata tihedalt kaanega ja keeda segamata 20 minutit.

    5. Eemalda kaas ja sega hulka spinat (kuni see on läbi soojenenud ja närtsinud). Maitsesta soola ja pipraga. Aseta hautatud sibulad riisi peale.

    6. Kui riis on keedetud ja kogu vesi on imendunud, kata uuesti kaanega ja lase 5 minutit seista. Vajadusel kata kaanega ja keeda veel 5 minutit.

    7. Serveerimisel kaunista hakitud koriandri või piparmündilehtedega.

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: forkfulofplants.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login