Magus tšillikaste on selle Tai inspireeritud retsepti põhikoostisosa!
See lisab veiselihale, riisile ja köögiviljadele erilise maitse.
Koostisosad:
1/3 tassi röstitud soolamata india pähkleid (või maapähkleid)
1 supilusikatäis rapsiõli (või muud tavalist toiduõli)
500 g hakkliha
1 väike sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
3 supilusikatäit hakitud koriandrilehti või rohelist sibulat
Kaste toiduvalmistamiseks:
2 supilusikatäit magusat tšillikastet
2 supilusikatäit kalakastet
2 supilusikatäit riisiäädikat (võib asendada õunasiidriäädikaga)
1 supilusikatäis austrikastet
1 supilusikatäis tumedat sojakastet
Kaste tilgutamiseks:
1 küüslauguküüs, küüslaugupressiga purustatud
3 supilusikatäit magusat tšillikastet
2 supilusikatäit laimimahla (võib asendada riisiäädikaga)
2 teelusikatäit kalakastet
Serveerimiseks:
JASMIINIRIIS või muu tavaline riis teie valitud kujul
Aurutatud keedetud köögiviljad (näiteks brokkoli, lillkapsas, spargel, herned) või värsked köögiviljad (näiteks kurk, riivitud kapsas, porgand, lehtköögiviljad, redis); pluss koriander, hakitud punane sibul.
Valmistamine:
1. Dipikastme valmistamine: Sega kausis kastme koostisosad ja pane kõrvale.
2. Keedukasti valmistamine: Sega teises kausis täpselt samad koostisosad ja pane kõrvale.
3. Kuumuta mittenakkuva kattega pann keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa india pähklid ja rösti 2 minutit. Tõsta lõikelauale. Kui jahtunud, haki jämedalt.
4. Kuumuta samal pannil õli kõrgel kuumusel. Lisa küüslauk ja sibul; prae 1 minut. Lisa veiseliha; küpseta, seda lahti murdes.
5. Lisa keedukaste ja prae, kuni kaste karamelliseerub veiselihal (umbes 3-4 minutit).
6. Serveeri veiseliha riisi ja valitud köögiviljadega. Puista peale keedukastet, röstitud india pähkleid ja koriandrit.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: receptineats.com
Only registered users can comment.
Register or Login