Tai veiselihakausid magusa tšillikastmega

    Magus tšillikaste on selle Tai inspireeritud retsepti põhikoostisosa!

    See lisab veiselihale, riisile ja köögiviljadele erilise maitse.

    Koostisosad:


    1/3 tassi röstitud soolamata india pähkleid (või maapähkleid)
    1 supilusikatäis rapsiõli (või muud tavalist toiduõli)
    500 g hakkliha
    1 väike sibul, peeneks hakitud
    2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    3 supilusikatäit hakitud koriandrilehti või rohelist sibulat

    Kaste toiduvalmistamiseks:
    2 supilusikatäit magusat tšillikastet
    2 supilusikatäit kalakastet
    2 supilusikatäit riisiäädikat (võib asendada õunasiidriäädikaga)
    1 supilusikatäis austrikastet
    1 supilusikatäis tumedat sojakastet

    Kaste tilgutamiseks:
    1 küüslauguküüs, küüslaugupressiga purustatud
    3 supilusikatäit magusat tšillikastet
    2 supilusikatäit laimimahla (võib asendada riisiäädikaga)
    2 teelusikatäit kalakastet

    Serveerimiseks:
    JASMIINIRIIS või muu tavaline riis teie valitud kujul
    Aurutatud keedetud köögiviljad (näiteks brokkoli, lillkapsas, spargel, herned) või värsked köögiviljad (näiteks kurk, riivitud kapsas, porgand, lehtköögiviljad, redis); pluss koriander, hakitud punane sibul.

    Valmistamine:


    1. Dipikastme valmistamine: Sega kausis kastme koostisosad ja pane kõrvale.
    2. Keedukasti valmistamine: Sega teises kausis täpselt samad koostisosad ja pane kõrvale.
    3. Kuumuta mittenakkuva kattega pann keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa india pähklid ja rösti 2 minutit. Tõsta lõikelauale. Kui jahtunud, haki jämedalt.
    4. Kuumuta samal pannil õli kõrgel kuumusel. Lisa küüslauk ja sibul; prae 1 minut. Lisa veiseliha; küpseta, seda lahti murdes.
    5. Lisa keedukaste ja prae, kuni kaste karamelliseerub veiselihal (umbes 3-4 minutit).
    6. Serveeri veiseliha riisi ja valitud köögiviljadega. Puista peale keedukastet, röstitud india pähkleid ja koriandrit.

    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: receptineats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login