Praetud suvikõrvitsalõigud kastmega on suurepärane eelroog või lisand!
Retsept sisaldab näpunäiteid, mis aitavad teil valmistada selle eelroa gluteenivaba versiooni.
Koostisosad:
400 g suvikõrvitsat (umbes 2 suvikõrvitsat)
2 muna
1 tl soola
1/2 tl röstitud seesamiõli
1/4 tassi (40 g) kartuli- või maisitärklist (gluteenivaba versiooni jaoks) või universaalset jahu
2 supilusikatäit taimeõli (või mis tahes neutraalset õli)
Kastme jaoks:
2 supilusikatäit tavalist sojakastet (TAMARI kaste või COCONUT AMINOS kaste gluteenivaba versiooni jaoks)
2 supilusikatäit riisiäädikat või õunasiidriäädikat
1 supilusikatäis seesamiõli
1 tl seesamiseemneid
1/2 tl GOCHUGARU (Korea tšillipiprad) või muud tšillipiprad, mis teil on (tšilli maitsestamiseks)
Valmistamine:
1. Lõika suvikõrvits ½ sentimeetri paksusteks viiludeks; lõika otsad ära. Laota suvikõrvitsalõigud ühe kihina lõikelauale.
2. Puista soola ühtlaselt suvikõrvitsalõikude mõlemale poolele. Lase 10 minutit seista, et sool saaks liigse vedeliku välja tõmmata. Seejärel patsuta suvikõrvits puhta paberrätikuga kuivaks, et eemaldada liigne niiskus.
3. Valmista madal kauss maisitärklise või universaalse jahuga. Veereta suvikõrvitsaviilud ühtlaselt jahus. Raputa liigne maisitärklis või jahu maha.
4. Laota kaetud viilud ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Lihtsalt ära lao viile üksteise peale!
5. Seejärel klopi väikeses kausis munad ja seesamiõli lahti; pane kõrvale.
6. Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel 1 supilusikatäis taimeõli. Kasta suvikõrvitsaviil munasegusse ja aseta pannile. Korda, kuni pann on kolmveerandi ulatuses täis. Lihtsalt ära täida panni üle – pead küpsetama partiidena.
7. Prae viile mõlemalt poolt, kuni need on kenasti pruunistunud (umbes 2-3 minutit mõlemalt poolt). Tõsta küpsetatud viilud restile või paberrätikutega kaetud taldrikule, et liigne õli nõrguks.
8. Lõpuks sega ülaltoodud kastme koostisosad väikeses kausis. Serveeri praetud suvikõrvitsalõike kastmega. Head isu!
Portsjonid: 4
Retsept: christieathome.com
Only registered users can comment.
Register or Login