Korea riis munaga sobib ideaalselt hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks.
Valmistab vaid 10 minutiga (kui teil on eelküpsetatud riis).
Koostisosad:
1 ½ tassi (280 g) keedetud lühikese teraga riisi (või JASMIINI riisi)
1 muna
1 supilusikatäis soolamata võid
1/2 tl röstitud seesamiõli
1 supilusikatäis tavalist sojakastet (maitse järgi)
1 tl röstitud seesamiseemneid
1 supilusikatäis peeneks hakitud kevadsibulat
1/2 tl taimeõli (või mis tahes neutraalset õli)
Lisandid:
kimchi, tuunikalakonserv, röstitud merevetikahelbed, avokaado, röstitud porgandid/spinat/suvikõrvits.
Valmistamine:
1. Kui teil pole eelküpsetatud riisi, valmistage see kohe ette. Loputage 110 grammi (või 1/2 mõõteklaasi) keedetamata riisi mitu korda külma vee all (kuni vesi on selge).
2. Pange loputatud riis keskmise suurusega potti. Seejärel täitke pott külma veega. Laske riisil enne keetmist vees 20–30 minutit liguneda.
3. Aseta pott riisiga pliidile. Kata kaanega ja lase keskmisel kuumusel keema tõusta.
4. Kui vesi keeb, alanda kuumust ja jäta pott kaane alla. Keeda madalal kuumusel 12–14 minutit (kuni suurem osa veest on aurustunud). Kui poti põhja on veel vett jäänud, jätka keetmist madalal kuumusel, kuni kogu vesi on otsas.
5. Tõsta pott tulelt ja lase kaane all veel 10–12 minutit seista, et riis auruks. Riis on keetes kleepuv (kuid mitte märg); sega riis kohevaks.
6. Sega kuum keedetud riis võiga. Pane riis suurde kaussi. Kui sul on külmkapis keedetud riisi üle jäänud, soojenda seda mikrolaineahjus 2–3 minutit.
7. Kuumuta mittenakkuva kattega pann keskmisel kuumusel, lisa õli ja küpseta muna. Küpseta, kuni valge on peaaegu hüübinud ja munakollane on vedel. Munakollase kiiremaks küpsemiseks nirista munale veidi kuuma õli. See aitab munakollase küpsemisel sama kiiresti kui valgel küpseda. MÄRKUS. Kui eelistate kuivemate servadega mune, lisage rohkem õli. Kui te ei soovi krõbedaid servi, määrige pann ainult kergelt; küpsetage muna, vähendage kuumust keskmise-madala peale ja katke kaanega, kuni munakollane on tahenenud. Kui teile meeldib munapuder, kloppige kõigepealt muna lahti ja praege seda pannil õlis madalal kuumusel, liigutades spaatlit aeglaselt panni servadest keskosa poole.
8. Asetage praemuna riisi ja või peale. Maitsestage seesamiseemnete, seesamiõli, hakitud rohelise sibula ja sojakastmega (vt lisateavet serveerimissoovituste kohta ülaosas).
Saagis: 1 portsjon
Retsept: christieathome.com
Only registered users can comment.
Register or Login