Maasika- ja kookospiimapuding

    See on värskendav, kreemjas ja gluteenivaba magustoit, mille valmistamiseks on vaja 4 koostisosa.

    Koostisosad:

    800 grammi maasikaid (täielikult küpseid ja pestud)

    1/2 tassi (80 g) mini-tapiokipärleid

    1/2 tassi (125 ml) magustatud kondenspiima (veganversiooni jaoks kasutage kookospiima kondenspiima)

    400 ml täisrasvast kookospiima, toatemperatuuril (või võite kasutada koort)

    värsked piparmündilehed serveerimiseks (valikuline)

    Valmistamine:

    1. Kuumutage potis 1250 ml vett (või 5 tassi vett) kõrgel kuumusel keemiseni. Lisage tapiokipärlid, vähendage kuumust keskmisele ja keetke 10 minutit, aeg-ajalt segades. Seejärel lülitage kuumus välja, katke pott kaanega ja laske tapiokil kuumas vees 10–15 minutit liguneda (kuni see muutub läbipaistvaks). Kui tapioki keskel on valge laik, leotage seda kaane all 2–3 minutit.

    2. Kurna keedetud tapiokk läbi peene sõela ja loputa liigne tärklis külma jooksva vee all jahtunuks. Kurna liigne vesi ära ja vala tapiokk suurde kaussi.

    3. Ava kookospiima pakend ja sega kahvliga. Seejärel vala kookospiim tapiokiga kaussi.

    4. Võta 500 grammi maasikaid (jäta ülejäänud maasikad hilisemaks); lõika pealsed ära. Seejärel pane maasikad blenderisse. Lisa kondenspiim ja püreesta ühtlaseks massiks.

    5. Vala maasikasegu kookospiimaga tapioki hulka; sega kõik korralikult läbi. Maitsesta pudingut ja lisa vajadusel veidi kondenspiima (et magustoit oleks magusam).

    6. Lõika ülejäänud maasikatelt pealsed ära ja lõika need väikesteks kuubikuteks.

    7. Jaga puding nelja magustoidukaussi või -klaasi vahel. Kata kuubikuteks lõigatud maasikad (või sega need lihtsalt pudingusse). Kaunista värske mündiga ja serveeri jahutatult!

    Saagis: 4 portsjonit

    Retsept: christieathome.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login