Vegan speltanisu banaanileib tahiniga (seesamipasta)

    Koostisosad:

    3 keskmist banaani (küpsed ja tumedad)

    1/3 tassi (80 g) tahinit (seesamipastat), veendu, et pasta on värske ja mitte liiga kuiv

    1/4 tassi (60 ml) vahtrasiirupit

    3 supilusikatäit (40 g) kookossuhkrut

    2 supilusikatäit (15 g) jahvatatud linaseemneid

    2 supilusikatäit (30 ml) mandlipiima

    2 teelusikatäit vaniljekaunapastat (või vaniljeekstrakti)

    1 ¼ (150 g) tassi speltajahu

    2 teelusikatäit küpsetuspulbrit

    1 teelusikatäis soola

    1/2–3/4 tassi (90–135 g) šokolaaditükke (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 175 °C-ni.

    2. Pane kooritud banaanid suurde kaussi ja purusta ühtlaseks massiks (jäta mõned tükid alles).

    3. Seejärel lisa banaanidega kaussi vedelad koostisosad: tahini, vahtrasiirup, kookossuhkur, linaseemned, mandlipiim ja vaniljepasta (või -ekstrakt). Sega kõik korralikult läbi.

    4. Sõelu eraldi kausis kokku speltajahu, küpsetuspulber ja sool. Vala kuivad koostisosad märgade koostisosadega kaussi ja sega, kuni saad tugeva taigna. Lisa umbes 1/2 tassi šokolaaditükke (kui kasutad); sega need spaatliga tainasse.

    5. Määri väike küpsetusvorm võiga ja vala tainas sinna sisse. Silu tainas spaatliga ühtlaseks. Šokolaaditükkide kasutamisel puista veel 1/4 tassi leiva peale.

    6. Pane banaanileib ahju ja küpseta 50–60 minutit (kuni see on läbi küpsenud ja pealt pruunistunud). Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Head isu!

    Saagis: 8 viilu banaanileiba
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login