Koostisosad:
3 keskmist banaani (küpsed ja tumedad)
1/3 tassi (80 g) tahinit (seesamipastat), veendu, et pasta on värske ja mitte liiga kuiv
1/4 tassi (60 ml) vahtrasiirupit
3 supilusikatäit (40 g) kookossuhkrut
2 supilusikatäit (15 g) jahvatatud linaseemneid
2 supilusikatäit (30 ml) mandlipiima
2 teelusikatäit vaniljekaunapastat (või vaniljeekstrakti)
1 ¼ (150 g) tassi speltajahu
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
1 teelusikatäis soola
1/2–3/4 tassi (90–135 g) šokolaaditükke (valikuline)
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 175 °C-ni.
2. Pane kooritud banaanid suurde kaussi ja purusta ühtlaseks massiks (jäta mõned tükid alles).
3. Seejärel lisa banaanidega kaussi vedelad koostisosad: tahini, vahtrasiirup, kookossuhkur, linaseemned, mandlipiim ja vaniljepasta (või -ekstrakt). Sega kõik korralikult läbi.
4. Sõelu eraldi kausis kokku speltajahu, küpsetuspulber ja sool. Vala kuivad koostisosad märgade koostisosadega kaussi ja sega, kuni saad tugeva taigna. Lisa umbes 1/2 tassi šokolaaditükke (kui kasutad); sega need spaatliga tainasse.
5. Määri väike küpsetusvorm võiga ja vala tainas sinna sisse. Silu tainas spaatliga ühtlaseks. Šokolaaditükkide kasutamisel puista veel 1/4 tassi leiva peale.
6. Pane banaanileib ahju ja küpseta 50–60 minutit (kuni see on läbi küpsenud ja pealt pruunistunud). Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Head isu!
Saagis: 8 viilu banaanileiba
Retsept: shortgirltallorder.com
Only registered users can comment.
Register or Login