Brokkoli ja pasta salat vegankastmega

    Koostisosad:

    Röstitud brokkoli ja läätsede jaoks:
    400 grammi väikeseid brokkoliõisikuid (umbes 5 tassi)
    3 supilusikatäit oliiviõli
    1 ½ tl küüslaugupulbrit
    Meresoola ja jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
    1 tass keedetud pruune või rohelisi läätsesid (saadaval on ka konservläätsed)
    1/2 tl jahvatatud suitsupaprikat
    1 tl vahtrasiirupit

    Salakastme jaoks:
    3/4 tassi vähemalt 2 tundi leotatud „tooreid“ india pähkleid; kurna vesi
    3 küüslauguküünt
    2 spl toidupärmi
    1 spl kapparit
    2 ½ spl sidrunimahla
    2 spl oliiviõli
    1 ½ tl prantsuse sinepit DIJON
    1 tl (vegan) Worcestershire'i kastet
    1 tl vahtrasiirupit
    meresoola ja jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
    1/3 tassi + 2 spl vett (ja vajadusel rohkem)

    Muud koostisosad:
    300 grammi fusillit (või muud pastat)
    hakitud värsket murulauku (valikuline)


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 220 °C-ni; kata kaks küpsetusplaati küpsetuspaberiga.
    2. Sega esimesel küpsetusplaadil brokkoliõisikud, 2 spl oliiviõli, 1 tl küüslaugupulbrit, sool ja pipar. Sega, et brokkoli oleks ühtlaselt vürtsidega kaetud. Laota ühe kihina ja rösti, kuni see on kergelt pehmenenud ja karamelliseerunud (umbes 15-20 minutit).
    3. Kurna läätsed ja aseta teisele küpsetusplaadile. Nirista peale ülejäänud supilusikatäis oliiviõli; Puista peale ülejäänud 1/2 teelusikatäit küüslaugupulbrit ja jahvatatud suitsupaprikat, vahtrasiirupit, soola ja pipart. Sega läätsed ja laota need võimalikult ühtlaselt küpsetusplaadile. Küpseta ahjus umbes 15 minutit (220 °C).

    4. Valmista kaste. Blenderis püreesta kastme koostisosad suurel kiirusel ühtlaseks massiks: kurnatud india pähklid, küüslauk, toidupärm, kapparid, sidrunimahl, oliiviõli, Dijoni sinep, Worcestershire'i kaste, vahtrasiirup, sool, pipar ja vesi. Kaste peaks olema kreemjas, kuid siiski üsna vedel. Vajadusel lisa maitseaineid või vett; seejärel pane kõrvale.

    5. Keeda pasta pakendi juhiste järgi. Kurna ja lase keedetud pastal kiiresti külma vee all jahtuda. Sega kuivatatud ja jahtunud pasta röstitud brokkoli, läätsede, vegan salatikastme ja näpuotsatäie soola ja pipraga. Serveerimisel võid peale puistata ka hakitud murulauku.

    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: thefirstmess.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login