Need läätsed sobivad eriti hästi bataadiga, aga need sobivad suurepäraselt ka riisi, kuskuse või lihtsalt leivaga.
Koostisosad:
4 keskmist bataati
1 supilusikatäis oliiviõli
1 suur šalottsibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
3/4 tl jahvatatud köömneid
3/4 tl jahvatatud koriandrit
3/4 tl köömneid
2 supilusikatäit tomatipastat
3 supilusikatäit HARISSA kastet
1 tass kuivatatud prantsuse rohelisi läätsesid
1 ½ tassi köögiviljapuljongit
1 purk (400 ml) täisrasvast kookospiima
2 tassi hakitud lehtkapsast
meresoola ja jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
1/2 tassi värsket koriandrit, hakitud
laimi või laimilõike (valikuline)
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni. Torka bataadid kahvliga augud. Kata küpsetusplaat fooliumiga ja lisa bataadid. Küpseta 1 tund (kuni pehmed).
2. Samal ajal valmista läätsed ette: Aseta suur kastrul keskmisele kuumusele; kui kuum, lisa oliiviõli. Lisa šalottsibul ja kuumuta, kuni see on pehmenenud ja klaasjas (umbes 5-6 minutit). Seejärel lisa küüslauk, köömned, koriander ja köömned ning kuumuta segades 30 sekundit. Lisa tomatipasta ja HARISSA kaste ning hauta 1 minut. Seejärel lisa läätsed ja sega uuesti.
3. Lisa köögiviljapuljong ja kookospiim ning sega. Maitsesta soola ja pipraga. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel, kuni läätsed hakkavad pehmenema ja vedelik on umbes kolmandiku võrra vähenenud (umbes 25 minutit).
4. Lisa lehtkapsas potti koos läätsedega ja jätka kuumutamist segades, kuni lehtkapsas on läbi soojenenud ja närtsinud. Maitsesta läätse-lehtkapsa segu ja maitsesta soola, pipra, HARISSA kastmega (vürtsikuse saamiseks) jne.
5. Võta bataadid ahjust välja. Võta üks bataat ja lõika see pooleks. Aseta ettevalmistatud läätsed bataatide sisse või peale. Kaunista hakitud koriandriga ja serveeri sidruni- või laimiviiluga. Head isu!
Saagis: 4-6 portsjonit
Retsept: thefirstmess.com
Only registered users can comment.
Register or Login