Banaani- ja spinatipannkoogid - suurepärane hommikusöögiidee!
Koostisosad:
1 tass (150 g) nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
1 muna
1/2 tassi (150 g) purustatud küpseid banaane (umbes 1 ½ küpset banaani)
2/3 tassi (170 g) valitud piima (nt sojapiim)
1 tass (50 g) loputatud beebispinatit
Õli panni määrimiseks (nt kookosõli)
Valmistamine:
1. Purusta väikeses kausis banaanid kahvliga ühtlaseks massiks, jättes alles vaid mõned väikesed tükid (tekstuuri säilitamiseks). Mõõda välja pool tassi purustatud banaani (umbes 1 ½ küpset banaani). Pane kõrvale.
2. Suures kausis klopi kokku kõik kuivad koostisosad (jahu, küpsetuspulber, kaneel, näpuotsatäis soola).
3. Lisa blenderis piim ja spinat ning püreesta, kuni segu on täiesti ühtlane ja spinatilehti pole enam näha.
4. Klopi muna kausis kergelt lahti. Seejärel lisa püreestatud banaan ja sega munaga.
5. Lisa banaani-muna segu ja spinati-piimasegu kuivadele koostisosadele ning sega korralikult läbi (ära sega lihtsalt üle – tainas peaks olema kergelt tükiline).
6. Kuumuta mittenakkuva kattega praepann keskmisel kuumusel. Määri kergelt õli või võiga. Lisa igale pannkoogile umbes 1/3 tassi tainast. Küpseta 2-3 minutit (kuni pinnale tekivad mullid), seejärel keera pann ümber ja küpseta veel 1-2 minutit (kuni pannkook on ilusti pruunistunud). Korda ülejäänud taignaga.
7. Serveeri pannkooke soojalt oma lemmiklisanditega (näiteks värske puuvili, vahtrasiirup või jogurt).
Saagis: 6 pannkooki
Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login