Koostisosad:
450 g kanarinda või -koiba
3 supilusikatäit mett
3 supilusikatäit prantsuse sinepit DIJON (teraline sinep sobib hästi)
2 supilusikatäit oliiviõli
1 küüslauguküüs, peeneks hakitud või riivitud
Värskelt jahvatatud soola ja musta pipart
Valikuline:
1/4 tl Cayenne'i pipart (kui soovite veidi vürtsi)
Valmistamine:
1. Suures kausis sega mesi, sinep, oliiviõli, küüslauk, Cayenne'i pipar, sool ja must pipar. Lisa kana ja sega korralikult läbi, et kana oleks marinaadiga kaetud. Kata kinni ja pane 30–60 minutiks külmkappi. Seejärel grilli või küpseta kana.
2. Grilli kana: Kuumuta ahi 200 °C-ni. Kui kana on kuum, aseta see grillile ja kata kaanega. On oluline, et kaas oleks küpsetamise ajal suletud ja kuumus ei pääseks välja. Küpseta kana ühelt poolt 6–8 minutit. 6–8 minuti pärast ava kaas ja keera kana tangidega. Näpunäide: keerake kanarinda ainult üks kord, et see mahlane püsiks (ja et tekiksid grillijäljed!). Küpsetage kanarinda veel 6-8 minutit. Küpsetusajad võivad kana suurusest ja tükeldamisest olenevalt veidi erineda, seega kontrollige kindlasti toidutermomeetriga kana sisetemperatuuri kõige paksemas kohas. Kui sisetemperatuur on 74 °C, on kana küps – võite selle taldrikule või lõikelauale tõsta. Katke kohe fooliumiga, et mahlad imaksid, ja laske kanal enne viilutamist 5-10 minutit puhata. Nii saate selle mahlase kanarinda!
3. Küpsetage kana ahjus: Kuumutage ahi 200 °C-ni. Asetage kana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage 20-30 minutit.
Saagikus: 4 portsjonit
Retsept: ambitionalkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login