Vaarikabatoonid (gluteenivabad)

    Nautige neid vaarikabatoone toatemperatuuril või otse külmkapist – suurepärane suveidee!
    Muide, vaarikate asemel võite kasutada mustikaid või maasikaid.

    Koostisosad:


    Põhja ja katte jaoks:
    1 ½ tassi (138 g) kaerajahu (soovi korral gluteenivaba) või universaalset jahu
    1 tass (95 g) kaerahelbeid (soovi korral gluteenivaba)
    1/2 tassi (107 g) pruuni suhkrut
    1/4 tl söögisoodat
    1/4 tl soola
    Sidrunimaitse jaoks (valikuline): ühe sidruni koor
    8 supilusikatäit sulatatud võid (või veganvõid)
    1 tl vaniljeekstrakti
    1/4 tl mandliekstrakti

    Vaarika täidise jaoks:
    3 tassi värskeid või külmutatud vaarikaid
    3 supilusikatäit puhast vahtrasiirupit
    1 tl vaniljeekstrakti
    1 supilusikatäis tapiokitärklist või noolejuurepulbrit või maisitärklist
    Sidrunimaitse jaoks (valikuline): ühe sidruni koor ja üks supilusikatäis sidrunimahla
    Näpuotsatäis soola

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 175 °C-ni. Kata 20x20 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja määri see ohtralt õliga. Pane kõrvale.

    2. Valmista põhi ja kate: Suures kausis sega kokku kaerajahu, kaerahelbed, pruun suhkur, söögisooda, sool ja sidrunikoor (kui kasutad). Lisa ka sulatatud või, vanill ja mandliekstrakt. Sega, kuni moodustuvad purud ja tainas hakkab kokku tulema.

    3. Vala 1 ¾ tassi segu ettevalmistatud küpsetusvormi ja aseta ülejäänud segu külmkappi (seda segu kasutatakse katte jaoks). Suru tainas kätega ühtlaselt küpsetusvormi põhja.

    4. Seejärel valmista vaarikatäidis: Aseta keskmise suurusega kastrul keskmisele kuumusele. Lisa vaarikad, vahtrasiirup, vaniljeekstrakt, tapiokijahu, sidrunikoor ja -mahl (kui kasutad) ning sool. Vajuta puulusikaga vaarikaid kergelt sisse.

    5. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust ja hauta 3–5 minutit (kuni segu pakseneb). Vala segu küpsetusvormis olevale koogipõhjale; jaota lusikaga ühtlaselt laiali.
    6. Võta ülejäänud segu külmkapist välja. Sul peaks olema kena tükiline puru; puista see vaarikakihile.

    7. Küpseta umbes 30 minutit. Lase enne külmkappi panemist restil täielikult jahtuda. Enne serveerimist lõika terava noaga 12 või 16 tükiks.


    Saagis: 12-16 tükki
    Retsept: ambitionalkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login