Vegan baklažaani- ja läätsekarri

    Koostisosad:


    1 supilusikatäis õli
    1 ½ supilusikatäit karripulbrit
    1/2 tassi kuivatatud punaseid läätsesid
    1 väike jalapeno paprika, peeneks hakitud
    1 sibul, hakitud
    3 suurt tomatit, hakitud
    1 väike baklažaan (või ½ suurt baklažaani), kuubikuteks lõigatud
    2 küüslauguküünt, hakitud
    400 ml konserveeritud kookospiima
    1/2 tassi (120 ml) köögiviljapuljongit
    1 tl laimimahla (1 väike laim)
    soola ja pipart (maitse järgi)
    värsket koriandrit (valikuline)

    Valmistamine:


    1. Kuumuta õli suurel praepannil (või wok-pannil). Kui õli on kuum, lisa karripulber ja prae 2 minutit.
    2. Seejärel lisa pannile kuivad punased läätsed ja hakitud köögiviljad (sh jalapeno paprika, sibul, tomat, baklažaan ja küüslauk). Maitsesta soola ja pipraga. Hauta 5 minutit (kuni kõik köögiviljad ja läätsed on karripulbriga kaetud).
    3. Lisa kookospiim ja köögiviljapuljong ning lase keema tõusta. Kui vesi keeb, alanda kuumust ja hauta 25–30 minutit (kuni läätsed on keedetud, kuid mitte täiesti pehmed).

    4. Tõsta karri tulelt ja lisa maitse järgi laimimahla, soola ja pipart. Serveeri riisi ja laimilõikudega. Kaunista värske koriandriga. Nämma!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login