Mehhiko tacod lillkapsa ja kikerhernestega

    Koostisosad:


    Taco täidise jaoks:
    1 purk (400 g) kikerherneid (või 1 ½ tassi keedetud kikerherneid)
    4 tassi (360 g) hakitud lillkapsaõisikuid
    3 supilusikatäit õli (näiteks avokaadoõli)
    2 supilusikatäit laimimahla (1 väike laim)
    2 teelusikatäit köömneid
    1/2 teelusikatäit jahvatatud paprikat
    1/2 teelusikatäit küüslaugupulbrit
    Soola ja pipart (maitse järgi)

    Taco koostisosad:
    6-8 taco kesta (maisist või muust)
    1 tass guacamole't (või püreestatud avokaadot soola, laimi ja küüslaugupulbriga)
    Hakitud kirsstomatid
    Koriander (vars eemaldatud)
    Hakitud jalapeno paprikad (Jalapa paprikad) – lisa ainult siis, kui sulle meeldib vürtsikas toit!

    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 190 °C-ni.
    2. Kuni ahi kuumeneb, pane konserveeritud kikerherned sõelale ja loputa voolava vee all. Nõruta täielikult ja aseta suurele küpsetusplaadile. Seejärel lõika lillkapsas hammustussuurusteks tükkideks ja aseta küpsetusplaadile kikerhernestega.

    3. Pane küpsetusplaadile ka ülejäänud taco täidise koostisosad (sh õli, laimimahl, köömned, paprika, küüslaugupulber, sool ja pipar). Seejärel sega kõik kätega läbi, nii et lillkapsas ja kikerherned oleksid täielikult vürtsidega kaetud.

    4. Aseta küpsetusplaat ahju (rest ahju keskele). Küpseta tacosid 25–30 minutit (kuni kikerherned ja lillkapsas on pruunistunud ja täielikult küpsenud); lillkapsas peaks olema piisavalt pehme, et seda oleks kahvli või noaga lihtne läbi torgata. Võta ahjust välja ja pane kõrvale.

    5. Pane iga taco korvi põhja 2 supilusikatäit guacamole't ja kata kikerherne- ja lillkapsa täidisega. Puista peale ka hakitud kirsstomateid, jalapeño paprikat, koriandrit või muid valitud lisandeid. Head isu!


    MÄRKUS. Enne küpsetusplaadile asetamist ja maitsestamist veendu, et kikerherned ja lillkapsas on täiesti kuivad. Vastasel juhul ei krõbene need ahjus korralikult.


    Saagis: 8 väikest tacot
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login