Kana- ja orzo-pastasupp

    See on soojendav kana- ja orzo-supp (väikesed riisikujulised pastatükid), mille valmistate 30 minutiga!

    Koostisosad:


    Ekstra neitsioliiviõli
    Sibul, hakitud
    2 sellerivart, hakitud
    2 porgandit, kooritud ja lõigatud ½-sentimeetristeks viiludeks
    3 küüslauguküünt, hakitud
    Sool ja must pipar
    450 g kanarindaliha
    4 tassi kanapuljongit
    2 tassi vett
    2 tl kuivatatud pune
    ½ tl kurkumit
    ½ tl punase pipra helbeid
    ¾ tassi keetmata ORZO-pastat
    1 tass külmutatud herneid
    2 sidrunit (koor ja mahl)
    Hakitud roheline sibul
    ½ tassi hakitud värsket peterselli


    Valmistamine:


    1. Kuumutage suures potis umbes 2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli. Lisage sibul, seller, porgand ja küüslauk. Maitsestage näpuotsatäie soola ja musta pipraga. Kuumutage aeg-ajalt segades umbes 5 minutit (kuni köögiviljad on pehmed).
    2. Seejärel lisage potti kana, kanapuljong ja vesi; maitsestage veel näpuotsatäie soola ja musta pipraga. Lisa ka kuivatatud pune ja muud vürtsid. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust keskmise-madalale ja keeda umbes 10-15 minutit (kuni kana on peaaegu läbi küpsenud). Koori kindlasti ära pinnale tekkiv vaht.

    3. Võta kana potist välja, aseta see taldrikule ja lisa potti ORZO pasta ja herned. Suurenda kuumust, et podisema hakkaks.

    4. Rebi kanarind kahe kahvliga väiksemateks tükkideks. Lisa rebitud kana potti ja keeda, kuni ORZO pasta on pehme ja al dente (kõva, aga läbi küpsenud). See võtab aega umbes 8 minutit.

    5. Lülita kuumus välja ja sega hulka sidrunimahl ja -koor, roheline sibul ja värske petersell. Nämma!


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login