Serveeri seda salatit oma lemmikjuustuga, näiteks halloumi, feta või riivitud parmesaniga.
Vegan-salati puhul võid juustu ka ära jätta!
Koostisosad:
700 g sparglit, puitunud otsad eemaldatud
Sool
Ekstra neitsioliiviõli
3 tassi kirsstomateid, pooleks lõigatud
115 g halloumi juustu
15 suurt basiilikulehte, rebitud
Salakastme jaoks:
1/4 tassi valget veiniäädikat
1/4 tassi ekstra neitsioliiviõli
1 küüslauguküüs, hakitud
1 tl sumaki, valikuline
Sool
Must pipar
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni. Kata küpsetusplaat kergelt oliiviõliga.
2. Aseta spargel küpsetusplaadile. Puista peale soola, nirista peale oliiviõli ja sega läbi. Seejärel laota ühe kihina laiali ja küpseta kuumas ahjus 15–20 minutit (kuni spargel on pehme). Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
3. Valmista kaste: Sega kausis valge veiniäädikas oliiviõli, küüslaugu ja sumaki (kui kasutad) hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Lõika halloumi juust 1,25 cm suurusteks ruutudeks. Kuumuta supilusikatäis oliiviõli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Prae halloumi juustu portsjonite kaupa, kuni see on kenasti pruunistunud (1-2 minutit mõlemalt poolt). Lisa tomatid ja praetud halloumi juust kaussi koos salatikastmega ja sega läbi. Seejärel aseta praetud spargel serveerimisvaagnale ja kata tomati-halloumi juustu seguga. Puista peale basiilikulehti. Nämma!
MÄRKUS. Halloumi juustu võib asendada feta või parmesaniga, aga ära neid prae ega sega salatikastmega. Murenna feta või puista parmesan peale vahetult enne salati serveerimist.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login