Tervislik vegan Nutella

    See tervislik Nutella on valmistatud röstitud sarapuupähklitest ja kakaost ning magustatud datlitega.

    Säilib toatemperatuuril umbes nädal või külmkapis kuni kaks kuud.

    Koostisosad:

    400 g sarapuupähkleid

    20 suurt MEDJOOL datlit (kivideta)

    1/3 kuni 1/2 tassi kookosõli

    4 supilusikatäit kakaopulbrit

    1/2 tassi (120 ml) kaerapiima (või muud taimset piima)

    1/2 kuni 1 tl meresoolahelbeid

    1/2 tl vaniljepulbrit (või näpuotsatäis vaniljeekstrakti)

    Valmistamine:

    1. Kuumuta ahi 150 °C-ni.

    2. Laota sarapuupähklid ühe kihina küpsetusplaadile. Aseta need eelsoojendatud ahju ja rösti 20–30 minutit (kuni need on aromaatsed ja koor hakkab pragunema). Jälgi hoolikalt, et need ära ei kõrbeks.

    3. Võta pähklid ahjust välja ja lase neil veidi jahtuda.

    4. Seejärel aseta pähklid vanasse köögirätikusse ja hõõru neid, et koorikud eemaldada. Võimalik, et pead seda tegema partiidena (või lihtsalt peatuma ja valima välja pähklid, mis on juba koorimata, ja seejärel hõõruma pähkleid uuesti ülejäänud koorikutega). Võimalik, et sa ei saa kõiki koori eemaldada, aga see on okei.

    5. Eemalda datlitelt kivid. Pane datlid väikesesse kastrulisse koos kaerapiimaga.

    6. Aseta kastrul keskmisele-kõrgele kuumusele. Kui kaerapiim hakkab mullitama, lülita kuumus välja ja kata pott kaanega, et datlid pehmeneksid.

    7. Pane sarapuupähklid köögikombaini ja püreesta, kuni saad ühtlase sarapuupähklivõi segu – kui need kleepuvad, pead võib-olla kausi külgi paar korda maha kraapima. Selle protsessi kestus sõltub köögikombaini võimsusest ja pähklite vanusest (see peaks võtma umbes viis minutit).

    8. Seejärel lisa kookosõli, kakaopulber, datlid täiskaerapiimaga, sool ja vanill. Püreesta ühtlaseks massiks.

    9. Vala šokolaadi-sarapuupähklivõi puhastesse ja õhukindlatesse klaaspurkidesse.

    Retsept: heynutritionlady.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login