Koostisosad:
300 g mandleid (2 tassi)
1/4 tl soola
2 tl kaneeli (valikuline)
3 spl tšiiaseemneid
Valmistamine:
1. Laota mandlid küpsetusplaadile; küpseta ahjus 180°C juures 8-10 minutit. Mandlid peaksid tumenema ja hakkama lõhnama nagu röstitud pähklid.
2. Lase mandlitel 5 minutit jahtuda. Pane need koos kaneeli ja soolaga blenderisse. Blenderda 1-minutiliste intervallidega, kraapides vajadusel blenderi külgi maha.
3. Alguses muutuvad need lihtsalt hakitud pähkliteks, seejärel jämedaks puruks ja lõpuks peeneks, niiskeks puruks. Selles etapis hakkavad need kokku kleepuma ja lõpuks segunevad võiseks konsistentsiks.
4. Kui segu on sile ja pähkline, lisa tšiiaseemned blenderisse. Blenderda ühtlaseks.
MÄRKUS. Ole kannatlik omatehtud pähklivõi valmistamisel! Kui kasutad väiksema võimsusega blenderit või köögikombaini, võib protsess veidi kauem aega võtta. Ole lihtsalt kannatlik, kraabi kausi külgi (vajadusel) maha ja varsti on sul maitsev omatehtud pähklivõi!
Retsept: forkfulofplants.com
Only registered users can comment.
Register or Login