Vegan teriyaki tofu ja lillkapsas

    Proovi seda Jaapanist inspireeritud retsepti!

    Soovitame serveerida riisi ja valitud köögiviljadega.

    Koostisosad:

    400 g TOFU plokki, surutud raskusega (nt paksu panni abil) ja lõigatud kuubikuteks

    1 lillkapsas, lõigatud õisikuteks

    2 spl maisijahu

    60 ml sojakastet (1/4 tassi)

    60 ml vett (1/4 tassi)

    2 spl vahtrasiirupit

    1 tl seesamiõli

    2 küüslauguküünt, hakitud

    1 tl värsket ingverit, riivitud

    1 ½ spl riisiäädikat

    Serveerimiseks (valikuline):

    600 g keedetud riisi (3 tassi)

    1 peotäis aurutatud köögivilju (kausi kohta)

    4 tl seesamiseemneid

    Sibulat, hakitud

    Valmistamine:

    1. Kuumuta ahi 180 °C-ni.

    2. Laota kuubikuteks lõigatud TOFU ja lillkapsaõisikud suurele küpsetusplaadile või ahjuplaadile. Puista peale 2 supilusikatäit maisitärklist, sega läbi ja küpseta ahjus 10 minutit.

    3. Samal ajal sega väikesel pannil sojakaste, vesi, vahtrasiirup, seesamiõli, küüslauk, ingver ja riisiäädikas. Pane keskmisele kuumusele ja küpseta 10 minutit (kuni kergelt pakseneb).

    4. 10 minuti pärast võta lillkapsas ja TOFU ahjust välja ning vala neile ettevalmistatud kaste peale. Sega nii, et kõik tükid oleksid kastmega kaetud. Kaste peaks paksenema, kui see seguneb maisitärklise kihiga (TOFU ja lillkapsa tükkide peal).

    5. Pane tagasi ahju ja küpseta veel 10 minutit.

    6. Serveeri riisi, toorete või aurutatud köögiviljadega. Puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat. Nämma!

    Saagis: 4 portsjonit

    Retsept: forkfulofplants.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login