See on maitsev veganpilaff pruuni riisi, bataadi, kikerherneste ja kreeka pähklitega.
Koostisosad:
2 tl oliiviõli
4 küüslauguküünt, hakitud
1 tl värsket ingverit, hakitud
1 sibul, hakitud
1 tass (200 g) pruuni riisi
1/2 tassi (50 g) kreeka pähkleid
1 suur bataat (650 g), lõigatud 2-3 cm kuubikuteks
1/2 tassi (75 g) kuivatatud jõhvikaid
1 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1 apelsin (koor riivitud)
1 purk (400 g) kikerherneid, nõrutatud ja voolava vee all loputatud
1 ½ tassi (350 ml) köögiviljapuljongit
Pool sidrunit (mahl pressitud)
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni.
2. Kuumuta õli suurel ahjukindlal praepannil keskmisel kuumusel (kui sul seda pole, vaata allpool teist meetodit). Prae esmalt pliidil sibulat, küüslauku ja ingverit 5 minutit (kuni pehme ja kuldpruun).
3. Seejärel lisa riis ja kreeka pähklid. Prae segades 2 minutit (kuni kergelt aromaatne).
4. Kui sul pole ahjukindlat praepanni: sega sibul, küüslauk ja ingver õliga ahjukindlas praepannil. Seejärel küpseta ahjus 10–15 minutit (kuni pehme). Seejärel lisa riis ja kreeka pähklid ning sega, et need oleksid õliga hästi kaetud.
5. Lisa praepannile ülejäänud koostisosad, veendudes, et köögiviljapuljong kataks riisi täielikult. Kata vorm kaanega (või kahe fooliumikihiga) ja aseta 40 minutiks ahju.
6. 40 minuti pärast eemalda kaas (või foolium) ja sega pilaff kahvliga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga; sega hulka sidrunimahl. Kohevama riisi saamiseks võta vorm ahjust välja, kata uuesti kinni ja lase 10 minutit seista, et riis auruks.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: forkfulofplants.com
Only registered users can comment.
Register or Login