Koostisosad:
1/2 tassi püreestatud banaane (umbes 1 suur küps banaan) – mida küpsem on banaan, seda magusamad on pannkoogid
1 tass (240 ml) suhkrutamata mandlipiima (või muud valitud piima)
2 supilusikatäit (30 ml) kerget oliiviõli
2 supilusikatäit (30 ml) vahtrasiirupit (või muud magusainet: agaavisiirupit, (kookos)suhkrut – kui banaan on väga küps, võib magusaine ära jätta)
1 tl vaniljeekstrakti
1 ½ tassi (180 g) universaalset jahu + 1 supilusikatäis maasikate rullimiseks
1 supilusikatäis küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tass (140 g) maasikaid (värsked on paremad kui külmutatud)
Valmistamine:
1. Koori ja püreesta banaan. Oluline on, et oleks täpselt 1/2 tassi püreestatud banaani, muidu on pannkoogid liiga märjad ja ei küpse korralikult.
2. Haki värsked maasikad peeneks. Pane väikesesse kaussi, lisa supilusikatäis jahu ja sega, kuni need on hästi kaetud. Pane kõrvale.
3. Teises kausis sega kokku püreestatud banaan, mandlipiim, vaniljeekstrakt, oliiviõli ja vahtrasiirup. Vahusta ühtlaseks massiks.
4. Seejärel lisa jahu, kaneel ja küpsetuspulber. Sega korralikult ühtlaseks massiks.
5. Sega hulka peeneks hakitud maasikad.
6. Kuumuta mittenakkuva kattega pannkoogipann keskmisel kuumusel. Kata panni pind kergelt oliiviõliga. Lisa 3 supilusikatäit pannkoogitainast (iga pannkoogi kohta).
7. Küpseta pannkooke 2-3 minutit ühelt poolt, kuni servad on hüübinud ja saad pannkoogi spaatliga hõlpsalt ümber pöörata.
8. Pööra pannkoogid ümber; küpseta veel 1 minut teiselt poolt.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: theconsciousplantkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login