Seda rikkalikku köögiviljasalatit saab serveerida ka taimetoidu pearoana.
Halloumi juust ei ole siin kohustuslik koostisosa. Muide, selle võib asendada fetajuustuga – sellisel juhul ärge juustu praadige!
Koostisosad:
1 väike baklažaan, lõigatud 2-3 cm kuubikuteks
1 suvikõrvits, pooleks lõigatud ja lõigatud 1 cm paksusteks poolkuu kujulisteks viiludeks
1 suur tomat, viilutatud
1 suur paprika (mis tahes värvi), lõigatud 1 cm tükkideks
1 purk kikerherneid (400 g), asetatud sõelale, loputatud voolava vee all, nõrutatud
Sool
Must pipar
Extra virgin oliiviõli
100-150 g HALLOUMI juustu (valikuline), lõigatud poole sentimeetri paksusteks ruutudeks (või peeneks murendatud)
Salakastme jaoks:
1/4 tassi värskelt pressitud sidrunimahla (kahe suure sidruni mahl)
1-2 tl kuivatatud pune
1 suur küüslauguküüs, purustatud
3/4 tl soola
3/4 tl musta pipart
3/4 tassi extra virgin oliiviõli
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 °C-ni (rest ahju keskel).
2. Aseta baklažaan sõelale ja maitsesta suure näpuotsatäie soolaga. Lase umbes 20 minutit seista (samal ajal kui valmistad ette teised köögiviljad). Seejärel patsuta baklažaan kindlasti paberrätikuga kuivaks, et liigne sool eemaldada.
3. Valmista salatikaste: Pane sidrunimahl, pune, küüslauk, sool ja pipar kaussi. Vispelda. Lisa hoogsalt vispeldades aeglaselt ekstra neitsioliiviõli. Pane valmis kaste kõrvale.
4. Suures kausis sega kokku baklažaan, suvikõrvits, tomat, paprika, kikerherned, suur näpuotsatäis soola ja must pipar. Nirista peale ohtralt oliiviõli. Sega.
5. Laota köögiviljad suurele küpsetusplaadile (ühe kihina laiali). Küpseta eelsoojendatud ahjus 20–25 minutit või kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt pruunistunud.
6. Võta köögiviljad ahjust välja ja pane need kaussi tagasi. Lisa 1/2 tassi varem valmistatud salatikastet ja sega õrnalt. Lase köögiviljadel veidi jahtuda. Seejärel maitse ja maitsesta vajadusel täiendavate maitseainetega. Kui plaanite salatit serveerida jahutatult, katke kauss kinni ja hoidke külmkapis 30 minutit (või kuni kavatsete salatit serveerida).
7. Vahetult enne serveerimist valmistage juust: Kuumutage väikesel mittenakkuval pannil keskmisel-kõrgel kuumusel 2 supilusikatäit oliiviõli. Kui õli on kuum, lisage HALLOUMI juust ja praege mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes üks minut mõlemalt poolt). Salatit serveerides asetage peale praetud juust. Nämma!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login