Köögiviljahautis herneste, paprikate ja kartulitega

    See on toekas ja soojendav köögiviljahautis. Gluteenivaba, veganisõbralik!

    Koostisosad:


    2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel serveerimiseks)
    1 sibul, hakitud
    3 suurt küüslauguküünt, hakitud
    2 sellerivart, jämedalt hakitud
    2 porgandit, õhukeselt viilutatud
    3 kartulit, kuubikuteks lõigatud
    1 suur punane paprika, jämedalt hakitud
    Sool
    Must pipar
    1 tass külmutatud herneid
    1 purk (400 g) hakitud tomateid (mahlaga)
    4 tassi madala soolasisaldusega köögiviljapuljongit
    1 tass hakitud petersellilehti ja õrnu varsi
    1 sidrun (mahl pressitud)


    Valmistamine:


    1. Kuumuta oliiviõli suures kastrulis keskmisel-kõrgel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sibul, küüslauk, seller, porgand, kartul ja paprika. Maitsesta näpuotsatäie soola ja pipraga. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud (5-7 minutit).
    2. Lisa herned, tomatid koos mahla ja köögiviljapuljongiga. Hauta 5 minutit.
    3. Seejärel alanda kuumust ja kata pott osaliselt kaanega (jäta ülaossa tühimik). Hauta tasasel tulel, kuni köögiviljad on täiesti pehmed (25–35 minutit).

    4. Lülita kuumus välja. Kui soovid paksemat hautist, püreesta see saumikseriga veidi (nii et osa sellest pakseneb, aga suurem osa jääb püreeks).

    5. Sega hulka petersell ja sidrunimahl. Tõsta hautis kaussidesse ja nirista peale ekstra neitsioliiviõli.

    Saagis: 4–6 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login