Koostisosad:
2 tassi (140 g) peeneks hakitud kapsast
1 suur porgand, riivitud
1 väike sibul, hakitud
1 tl peent soola
4 suurt muna
2 tl lahjat sojakastet
1 tl röstitud seesamiõli
1/4 tassi (30 g) universaalset jahu
õli praadimiseks
(Jaapani) majonees (serveerimiseks)
Lisandid: röstitud seesamiseemned, marineeritud ingver, hakitud roheline sibul, koriander.
Valmistamine:
1. Pane hakitud kapsas, porgand ja sibul sõelale või sõelale ning puista peale soola. Sega ja lase taigna valmistamise ajal seista.
2. Suures kausis sega munad, sojakaste, seesamiõli ja jahu. Vahusta ühtlaseks massiks.
3. Lisa kapsas, porgand ja sibul taignale. Sega.
4. Kuumuta suur paksupõhjaline praepann keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa supilusikatäis neutraalse maitsega õli ja teelusikatäis röstitud seesamiõli (maitse andmiseks).
5. Seejärel vali üks küpsetusviisidest: kui soovid teha ühe suure Jaapani kapsa pannkoogi, vala kogu tainas korraga kuumale pannile. Silu pind spaatliga. Oota umbes 5 minutit ja seejärel tõsta spaatliga ettevaatlikult ühte külge veidi, et kontrollida pannkoogi küpsetuspoolt – kui see on kenasti pruunistunud, tõsta pannkook ettevaatlikult suurele taldrikule. Pööra pann taldriku kohale ja pärast pannkoogi keeramist pane see pannile tagasi. Küpseta umbes 5 minutit ka teiselt poolt. Tõsta küpsenud pannkook lõikelauale, lase umbes 1 minut seista ja lõika seejärel viiludeks.
6. Kahe keskmise suurusega Jaapani kapsa pannkoogi valmistamiseks järgi eelmises etapis kirjeldatud protsessi. Sel juhul vala kuumale pannile aga ainult pool tainast ja korda kogu protsessi kaks korda.
7. Mitme väikese pannkoogi valmistamiseks lisa kuumale õlile ¼ tassi tainast. Prae, kuni ühelt poolt on see kenasti pruunistunud, seejärel keera pannkook ümber ja prae veel 2-3 minutit teiselt poolt.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: heynutritionlady.com
Only registered users can comment.
Register or Login