Tervislikud banaanipallid (gluteenivabad)

    Koostisosad:


    1 ½ tassi (170 g) mandlijahu
    1/2 tassi püreestatud banaani (umbes 1 keskmine banaan)
    1/2 tl kaneeli

    Valikuline:
    2 supilusikatäit kookossuhkrut (jäta ära, kui banaan on väga küps)
    1/2 tl vaniljeekstrakti

    Kaneelisuhkur:
    ½ tassi (80 g) kookossuhkrut
    1-2 tl kaneeli
    2 supilusikatäit vahtrasiirupit (pintseldamiseks)


    Valmistamine:


    1. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Vooderda väike muffinivorm paberist küpsetuspaberitega (või kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga). Määri ja kata küpsetuspaberiga. Pane kõrvale.
    2. Purusta banaan. Pane segu mõõteklaasi. Veendu, et püreestatud banaani kogus on 1/2 tassi.
    3. Sega kausis kokku püreestatud banaan, kookossuhkur (suhkur pole vajalik, kui kasutad väga küpset banaani), mandlijahu, kaneel ja vaniljeekstrakt (valikuline). Sega kokku.
    4. Jaga tainas 12 võrdseks osaks. Õlita käed kergelt ja veereta igast tükist väike pall. Aseta pallid ettevalmistatud küpsetusplaadile.

    5. Küpseta tükke 12–14 minutit (180 °C), kuni servad on kuivad ja kuldpruunid.

    6. Lase tükkidel 5 minutit plaadil jahtuda ja seejärel tõsta need ettevaatlikult restile (kasuta teelusikatäit, et tükid ettevaatlikult koogivormist välja võtta). Jahtudes muutuvad need kõvaks.

    7. Samal ajal valmista kaneeli suhkur: Sega väikeses kausis kookossuhkur ja kaneel.
    8. Pintselda tükke kondiitripintsliga kergelt vahtrasiirupiga. Seejärel kasta need kaneeli suhkruga kaussi. Korda, kuni kõik banaanitükid on suhkruga kaetud.

    Saagis: 12 tükki
    Retsept: theconsciousplantkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login