Vahemere stiilis hummusekausid

     Hummuse koostisosad:

    1 ½ tassi (250 g) keedetud kikerherneid (või 400 g purk nõrutatud ja voolava vee all loputatud kikerherneid); eelistatavalt ilma koorteta.

    1/4 tassi (60 g) tahinit (seesamipastat)
    2 supilusikatäit oliiviõli
    2 supilusikatäit väga külma vett
    1 supilusikatäis sidrunimahla
    1 küüslauguküüs
    Umbes 1/2 teelusikatäit soola (lisa maitse järgi rohkem või vähem)
    2-3 jääkuubikut sujuvama hummuse saamiseks

    Muud koostisosad:

    1 tass (200 g) keedetud kinoad
    1/2 tassi spinatit
    1/2 tassi hakitud kurki
    1/2 tassi (75 g) pooleks lõigatud kirsstomateid
    1/4 tassi hakitud rohelisi oliive
    1/4 tassi Kreeka (või muud) salatikastet
    1/4 tassi marineeritud punast sibulat
    2 supilusikatäit värsket tilli (valikuline)

    Valmistamine:

    1. Kõigepealt valmista kinoad pakendi juhiste järgi; seejärel pane kõrvale.

    2. Valmista hummus: Pane kikerherned, tahini, oliiviõli, väga külm vesi, sidrunimahl, küüslauk ja sool blenderisse või köögikombaini. Püreesta peaaegu ühtlaseks massiks. Seejärel lisa 2-3 jääkuubikut ja jätka püreestamist, kuni hummus on täiesti sile ja kreemjas.

    3. Seejärel haki kurk, rohelised oliivid ja kirsstomatid.

    4. Lõpuks valmista ette hummusekausid: kõigepealt pane iga kausi põhja pool spinatist, keedetud kinoa ja hummus (põhjaks). Seejärel aseta peale hakitud kurk, oliivid, tomatid ja marineeritud punane sibul.

    5. Nirista igale kausile 1-2 supilusikatäit valitud salatikastet ja 1 supilusikatäis värsket hakitud tilli. Serveeri värske pita või naan-leivaga!

    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login