Hummuse koostisosad:
1 ½ tassi (250 g) keedetud kikerherneid (või 400 g purk nõrutatud ja voolava vee all loputatud kikerherneid); eelistatavalt ilma koorteta.
1/4 tassi (60 g) tahinit (seesamipastat)
2 supilusikatäit oliiviõli
2 supilusikatäit väga külma vett
1 supilusikatäis sidrunimahla
1 küüslauguküüs
Umbes 1/2 teelusikatäit soola (lisa maitse järgi rohkem või vähem)
2-3 jääkuubikut sujuvama hummuse saamiseks
Muud koostisosad:
1 tass (200 g) keedetud kinoad
1/2 tassi spinatit
1/2 tassi hakitud kurki
1/2 tassi (75 g) pooleks lõigatud kirsstomateid
1/4 tassi hakitud rohelisi oliive
1/4 tassi Kreeka (või muud) salatikastet
1/4 tassi marineeritud punast sibulat
2 supilusikatäit värsket tilli (valikuline)
Valmistamine:
1. Kõigepealt valmista kinoad pakendi juhiste järgi; seejärel pane kõrvale.
2. Valmista hummus: Pane kikerherned, tahini, oliiviõli, väga külm vesi, sidrunimahl, küüslauk ja sool blenderisse või köögikombaini. Püreesta peaaegu ühtlaseks massiks. Seejärel lisa 2-3 jääkuubikut ja jätka püreestamist, kuni hummus on täiesti sile ja kreemjas.
3. Seejärel haki kurk, rohelised oliivid ja kirsstomatid.
4. Lõpuks valmista ette hummusekausid: kõigepealt pane iga kausi põhja pool spinatist, keedetud kinoa ja hummus (põhjaks). Seejärel aseta peale hakitud kurk, oliivid, tomatid ja marineeritud punane sibul.
5. Nirista igale kausile 1-2 supilusikatäit valitud salatikastet ja 1 supilusikatäis värsket hakitud tilli. Serveeri värske pita või naan-leivaga!
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: shortgirltallorder.com
Only registered users can comment.
Register or Login