Porgandi-, läätse- ja ingverisupp

    Koostisosad:


    1 supilusikatäis õli
    2 tassi hakitud porgandit (umbes 4 porgandit)
    2 hakitud šalottsibulat (tuntud ka kui šalottsibul või šalottsibul) – šalottsibula asemel võib kasutada ½ sibulat
    5 hakitud küüslauguküünt
    1 tass kuivatatud punaseid läätsesid
    2 teelusikatäit jahvatatud ingverit (või 1-2 supilusikatäit riivitud värsket ingverit)
    5 tassi vett (või köögiviljapuljongit)
    2 supilusikatäit sojakastet (või kookospähkli AMINOS-kastet)
    3 supilusikatäit tomatipastat
    soola ja pipart (maitse järgi)

    Valmistamine:


    1. Haki esmalt köögiviljad. Seejärel lisa õli suurde potti ja pane kuumus sisse. Kui see on kuum, lisa hakitud porgandid ja šalottsibul. Prae 5-8 minutit (kuni köögiviljad hakkavad pruunistuma ja karamelliseeruma).
    2. Seejärel lisa hakitud küüslauk. Sega ja prae veel 2-3 minutit.
    3. Lisa punased läätsed ja ingver. Sega köögiviljadega ja prae umbes 1 minut. Seejärel lisa vesi (või köögiviljapuljong), sojakaste ja tomatipasta.
    4. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta umbes 10–12 minutit (kuni punased läätsed on pehmed ja täielikult küpsenud).

    5. Tõsta supipott tulelt. Püreesta supp blenderis paksuks ja kreemjaks massiks.

    6. Serveeri suppi oma lemmiklisanditega, näiteks (kookos)koore, koriandri või küüslauguleivaga. Nämma!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: shortgirltallorder.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login