See on kiire ja maitsev lisand, mis sobib hästi kana ja teiste pearoogadega.
Koostisosad:
1 väike roheline kapsas
3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
1 väike sibul, hakitud
2 suurt küüslauguküünt, hakitud
Sool
1 tl purustatud tšillihelbeid
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1 laim (mahl)
Serveeri kreemja feta- või tahini (seesamipasta) kastmega (valikuline)
Valmistamine:
1. Eemalda terava noaga kapsa südamik, tehes täisnurga all sisselõike kohas, kus vars kohtub lehtedega. Viiluta kapsas õhukesteks viiludeks või purusta see köögikombainis. Kui kapsas tundub märg, nõruta see.
2. Kuumuta suur malmpann keskmisel-kõrgel kuumusel ja lisa 3 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli. Kui õli on kuum, lisa lehtkapsas, sibul ja küüslauk. Alguses tundub pann rahvast täis, kuid köögiviljad soojenevad peagi ja närbuvad.
3. Lisa helde näpuotsatäis soola, purustatud tšillihelbeid ja hakitud koriandrit. Jätka praadimist, aeg-ajalt segades, kuni lehtkapsas on täiesti pehme ja karamelliseerunud.
4. Tõsta pann tulelt ja nirista peale laimimahla. Võid nirista peale ka fetat või tahinit (seesamipastat).
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: themediterraneandish.com
Only registered users can comment.
Register or Login