Spargli supp

    Koostisosad:


    2 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja serveerimiseks veel)
    1 sibul, hakitud
    4 küüslauguküünt, hakitud
    2 sellerivart, hakitud
    1 suur porrulauk, hakitud (ainult pehmed osad)
    6 tassi madala soolasisaldusega köögiviljapuljongit
    700 g sparglit (lõigake pehme osa ära ja pange kõige ülemised osad kõrvale – neid läheb viimases etapis vaja)
    4 tassi külmutatud herneid
    1 loorberileht
    Sool
    Värskelt jahvatatud pipar
    Värskelt pressitud sidrunimahl
    Värskelt hakitud murulauk


    Valmistamine:


    1. Kuumutage suures kastrulis keskmisel kuumusel 2 supilusikatäit oliiviõli. Kui see on kuum, lisage sibul ja praege kuldpruuniks (umbes 10 minutit). Lisage küüslauk ja loorberileht ning praege segades, kuni need on aromaatsed (umbes 1 minut). Lisage seller ja porrulauk ning praege pehmeks (umbes 5 minutit).
    2. Valage peale köögiviljapuljong ja laske keema tõusta, seejärel vähendage kuumust. Lisage spargel ja herned ning praege pehmeks (umbes 20 minutit).
    3. Eemaldage loorberileht; Püreesta supp blenderis ühtlaseks. Lisa sool, pipar ja sidrunimahl, seejärel maitse suppi ja vajadusel kohanda maitseaineid. Lisa kõrvale pandud spargliotsad ja keeda pehmeks (umbes 3-5 minutit).

    4. Tõsta supp kaussidesse, nirista peale oliiviõli ja puista peale värskelt hakitud murulauku. Serveeri krõbeda leivaga.
    Märkus (esteetilisema esitluse jaoks, näiteks erilise õhtusöögi jaoks): Keeda spargliotsad eraldi soolases vees pehmeks (umbes 3 minutit). Kaunista spargliotstega vahetult enne serveerimist.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: themediterraneandish.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login