Dukkah on Egiptuse segu röstitud pähklitest, seemnetest ja vürtsidest.
Kasta pitaleib või muu lameda leiva sisse oliiviõli ja seejärel kasta Dukkah vürtsidesse maitsva suupiste saamiseks!
Puista neid vürtse hummuse (või muu määrde), munapudru, avokaado röstsaia, grillitud köögiviljade või salatite peale.
Koostisosad:
1/2 tassi "tooreid" sarapuupähkleid
1/4 tassi "tooreid" kooritud pistaatsiapähkleid
1/4 tassi seesamiseemneid
1/4 tl fenkoliseemneid
3/4 tl jahvatatud koriandrit
3/4 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl meresoola
Valmistamine:
1. Rösti väikesel pannil keskmisel kuumusel sarapuupähkleid ja pistaatsiapähkleid umbes 2 minutit (kuni need on aromaatsed). Lisa seesami- ja fenkoliseemned. Prae veel umbes 1 minut, segades sageli, et vältida kõrbemist.
2. Pane pähklid ja seemned köögikombaini. Lisa ka koriander, köömned ja 1/4 tl soola. Töötle, kuni kõik on hästi segunenud. Vajadusel maitsesta veel soolaga.
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login