Soovitame serveerida riisi, naani või roti leivaga!
Koostisosad:
800 g kartuleid, kooritud ja lõigatud 2-3 cm kuubikuteks
1 tl soola
1/2 tl kurkumit
3 rohelist tšillit
1 väike roheline paprika, peeneks hakitud
6 küüslauguküünt, hakitud
2 cm tükk ingverit, hakitud
1/2 tl soola
300 g spinatit, köögikombainis jämedalt hakitud
2 supilusikatäit õli või GHI-d (Ghee)
1 tl köömneid
1/4 tl asafetidat
1 keskmine sibul, peeneks hakitud
1 suur tomat, jämedalt hakitud
1 tl suitsupaprikat
1/4 tl kurkumit
1 tl GARAM MASALA vürtsi
Valmistamine:
1. Pane hakitud kartulid suurde potti veega ja lase keema tõusta. Lisa sool ja kurkum. Kata kaanega ja keeda keskmisel kuumusel 5-7 minutit (kuni kartulid on peaaegu küpsed, aga mitte täielikult küpsed!). Kurna vesi.
2. Jahvata uhmris tšillid, paprika, küüslauk, ingver ja sool (kuni saad jämeda pasta). Pane kõrvale. 3. Kuumuta suures kastrulis õli või ghee (GHI) keskmisel kuumusel. Lisa köömned ja asafoetida. Kuumuta paar sekundit, seejärel lisa purustatud pasta. Kuumuta keskmisel kuumusel umbes minut, pidevalt segades.
4. Lisa sibul, tomat, suitsupaprika ja kurkum. Sega hästi. Vähenda kuumust veidi ja lisa spinat. Sega hästi.
5. Kui spinat on soe ja närtsinud, lülita kuumus välja ja püreesta spinati segu blenderiga, kuni see moodustab jämeda pasta. Võid püreestada rohkem või vähem, olenevalt oma eelistustest. Võid avastada, et suurem püreekogus aitab spinatil kartuleid paremini katta.
6. Lisa spinati segule kartulid ja GARAM MASALA. Hauta (kaaneta) veel 5-10 minutit madalal kuumusel, aeg-ajalt segades.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: sanjanafeasts.co.uk
Only registered users can comment.
Register or Login