Koostisosad:
250 g värskeid tooreid krevette või külmutatud krevette (sulatatud)
soola ja pipart (maitse järgi)
1-2 tl seesami- või avokaadoõli
1½ spl madala naatriumisisaldusega sojakastet
1½ spl magusat tšillikastet
1 spl SRIRACHA kastet (ja veel serveerimiseks)
1 küüslauguküüs, hakitud
½ tl värskelt riivitud ingverit
1/4-1/2 tl purustatud punast tšillihelbeid (maitse järgi)
2 tassi keedetud riisi
1 kurk
1 tass kooritud EDAMAME ube (aurutatud)
1 jalapeno (jalapa pipar)
2 spl värskeid koriandrilehti
1 tass riivitud porgandit
1/4 tassi hakitud rohelist sibulat
Serveerimiseks: SRIRACHA tšillikaste, röstitud seesamiseemned, vürtsikas majonees (vt allpool)
Vürtsika majoneesikastme jaoks:
1/4 tassi majoneesi
2-3 supilusikatäit SRIRACHA tšillikastet (maitse järgi)
Lisandid:
küüslaugu-tšilliõli
praetud seened
paprikad
marineeritud punased seened sibul
värsked marineeritud köögiviljad
redis
nori (merevetikalehed)
Valmistamine:
1. Sulata külmutatud krevetid; koori koorimata krevetid. Nõruta ja maitsesta vähese soola ja pipraga.
2. Keeda riisi.
3. Sega väikeses kausis kokku kastme koostisosad (wokiroa jaoks): sojakaste, magus tšillikaste, SRIRACHA kaste, küüslauk, ingver ja tšillihelbed. Pane kõrvale.
4. Valmista majoneesikaste (serveerimiseks): sega majonees ja SRIRACHA tšillikaste (kuni saavutad soovitud kuumuse). Pane kõrvale.
5. Valmista köögiviljad ja oad: auruta EDAMAME oad; viiluta kurk ja jalapeno pipar õhukeselt. Riivi porgandid.
6. Kuumuta pann keskmisel kuumusel vähese seesami- või avokaadoõliga. Lisa krevetid ja kaste. Hauta paar minutit (kaaneta), et kaste pakseneks, ja küpseta krevette täielikult küpseks (umbes 3-4 minutit, aeg-ajalt segades). Täpne aeg sõltub valitud krevettide suurusest.
7. Kausside serveerimiseks ettevalmistamiseks alusta keedetud koheva riisi (või riisi ja rohelise lehtsalati kombinatsiooni) põhjaga. Seejärel lisa kurk, jalapeno pipar, porgandid, EDAMAME oad ja kastmes hautatud krevetid.
8. Kata heldelt vürtsika majoneesi, röstitud seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga. Võid lisada veel vürtsikamat SRIRACHA kastet! Nämma!
Saagis: 2 kaussi
Retsept: peasandcrayons.com
Only registered users can comment.
Register or Login