See on soojendav ja kergesti valmistatav supp, mis on valmistatud köögiviljadest ja orzo-pastast (väikesed riisiterakujulised pastatükid).
Koostisosad:
1 supilusikatäis oliivi- või avokaadoõli (või võid)
1 tass hakitud sibulat
1/2 tassi tükeldatud porgandit
1/2 tassi tükeldatud sellerit
2 küüslauguküünt, hakitud
3 tassi köögivilja- või kanapuljongit
1 tass konservtomateid
1/2–3/4 tassi orzo-pastat
1/4 tl kuivatatud tüümiani
1/8 tl kuivatatud pune
1/8 tl kuivatatud rosmariini
2 tassi värsket spinatit
soola ja musta pipart (maitse järgi)
Valikulised lisandid (vali vastavalt vajadusele):
värskelt riivitud parmesani juust
purustatud tšillihelbed
küüslauguküüslauguleib, tükeldatud (krutoonid)
värske petersell
värske basiilik
Valmistamine:
1. Kuumuta suures kastrulis keskmisel-kõrgel kuumusel 1 supilusikatäis õli või võid.
2. Lisa sibul ja kuumuta pehmenemiseni (umbes 4-5 minutit).
3. Lisa porgandid, seller ja küüslauk. Kuumuta veel 3-4 minutit.
4. Lisa puljong, tomatid, ORZO pasta, tüümian, pune ja rosmariin; sega läbi. Lase supil keema tõusta, aeg-ajalt segades, et see ära ei kõrbeks.
5. Vähenda kuumust ja hauta 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni pasta on al dente (keedetud, kuid kindel) ja köögiviljad on pehmed.
6. Sega viimasel minutil hulka spinat; lase jahtuda ja närbuda. Maitsesta ja maitsesta soola ja musta pipraga (maitse järgi), kui vaja. Lisa oma lemmikkatted. Head isu!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: peasandcrayons.com
Only registered users can comment.
Register or Login