Tzatziki-kikerherne salat

    See on kikerherned, mis on segatud tzatziki kastmega.

    Võite seda serveerida salatina, nautida kreekeritega, teha võileibu jne!

    Koostisosad:


    Tzatziki kastme jaoks:
    2 kurki, riivitud, liigne vesi hästi ära pigistatud
    1 ¼ tassi (300 g) Kreeka jogurtit
    1 supilusikatäis sidrunimahla
    2 ½ supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli (ja veel niristamiseks)
    1/4 tassi jämedalt hakitud värsket tilli
    1 suur küüslauguküüs, väga peeneks hakitud või riivitud
    1/2 tl soola

    Salati jaoks:
    2 purki kikerherneid (400 g igaüks; kurna vedelik purkidest) või keedetud kikerherneid (leota 300 g kuivi kikerherneid vähemalt 8 tundi, seejärel keeda soolases vees 30–60 minutit – mida kauem keedad, seda pehmemad kikerherned jäävad)
    1–2 sellerivart, peeneks hakitud
    2 supilusikatäit hakitud kapparit


    Valmistamine:


    1. Sega ülaltoodud tzatziki kastme koostisosad suures kausis. Lisa kikerherned, seller ja kapparid ning sega uuesti läbi.

    2. Võid kohe süüa, aga parem on oodata vähemalt tund aega – erinevad maitsed „sulanduvad“ omavahel. Järgmisel päeval on see veelgi maitsvam! Maitse ja vajadusel lisa näpuotsatäis soola (sõltuvalt kapparite soolasusest).

    3. Serveeri lisandiks oliiviõli ja tilli. Serveeri lisandina (salatina) või täida selle salatiga võileibu/saiakesi (võid lisada ka avokaadot). Salatile võid lisada ka kana või tuunikalakonservi.


    Saagis: 4–8 portsjonit
    Retsept: recipetineats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login